Korte stops productieproces verbeteren software

Korte stops zijn een behoorlijke belemmering in een productieproces. Het oponthoud lijkt steeds ‘maar even’, maar alles bij elkaar vormen de stops vervelende vertragingen. Verhelp de korte stops en zet een belangrijke stap in het verbeterproces!

Wat zijn korte stops?

Een korte stop is een stop waardoor een machine en/of productielijn gedurende korte tijd ongepland stil komt te liggen. Feitelijk zijn het korte storingen met uiteenlopende oorzaken. Korte stops zijn doorgaans het gevolg van processen die niet in basisconditie verkeren.

Mogelijke oorzaken van korte stops

De meeste oorzaken voor korte stops zijn te wijten aan een probleem in de basiscondities voor processen. Daarbij gaat het om 4 categorieën:

  • Mens. De mens dient te beschikken over alle vaardigheden en voldoende ervaring om het proces te beheersen. Opgeleid en getraind aan de hand van Standard Operating Procedures (SOP’s) kan de mens maximaal bijdragen aan het proces.
  • Methode. De vaste werkmethodes zijn vastgelegd in SOP’s. Hoe te handelen bij afwijkingen is vastgelegd in Out of Control Action Plans (OCAP’s). Door altijd de juiste methode paraat te hebben, kan het proces in alle situaties op gang blijven.
  • Materialen. Zorg dat de te verwerken materialen voldoen aan alle specificaties die zijn vastgelegd. Maak ze kenbaar bij het verwerkingsproces en zorg dat de specificaties goed bewaakt worden, zodat verkeerde materialen geen vertraging kunnen opleveren. 
  • Machine. Machines moeten altijd in de best mogelijk staat verkeren om goed te kunnen functioneren. Zorg voor een uitstekende staat van onderhoud, vergelijkbaar met nieuwstaat (onafhankelijk van de leeftijd van de machine!) en houd in het oog of de machine geschikt is voor het werk dat erop gemaakt moet worden.

Wanneer je korte stops kunt verhelpen, wordt het mogelijk om onbemand en/of manarm te produceren

Wat is het gevolg van een korte stop?

Korte stops zijn, ondanks dat zij slechts van korte duur zijn (en in de OEE-verspillingen pareto zelden bovenaan staan), zeer hinderlijk. Ze vereisen dat processen voortdurend bemand moeten zijn, operators raken geïrriteerd en de draaisnelheid gaat doorgaans omlaag (om de korte stops te voorkomen). Belangrijke redenen om ernaar te blijven streven de korte stops te verhelpen!

Dennis Meder van Mission Foods vertelt in dit interview hoe een korte stop een lange lijn in 1 flow helemaal stil kan leggen. 

Korte stops elimineren

Als je korte stops kunt verhelpen, kun je veel efficiënter werken. Je verhoogt de OEE en het wordt mogelijk om onbemand en/of manarm te produceren, met bijvoorbeeld 1 operator die meerdere processen bedient. 

Een heel zinvol proces dus. Het kost echter ook tijd. De implementatie van verbeterroutes als Autonoom Onderhoud en Planmatig Onderhoud kost bijvoorbeeld jaren. Maar je kunt ook pragmatisch omgaan met korte stops. Voer de machinesnelheid op, neem steeds iedere oorzaak van een ontstane korte stop weg en voer vervolgens de snelheid verder op. Voor een blijvend resultaat is het wel goed om alsnog verbeterroutes als Autonoom Onderhoud en Planmatig Onderhoud door te voeren.

Je kunt pragmatisch omgaan met korte stops. Maar hoe zorg je voor blijvend resultaat?

Korte stops verhelpen met slimme software

Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen, software kan je zeker helpen! Cierpa Software is geheel gericht op het verbeteren van je proces. Cierpa OEE meet bijvoorbeeld de voortgang in je hele lijn en laat zien waar en waarom er vertragingen optreden. Cierpa Quality staat garant voor een betere en efficiëntere kwaliteitscontrole. Als de specificaties van de materialen goed bewaakt worden, kunnen verkeerde materialen geen vertraging meer opleveren. En in Cierpa Competence kun je kennis vastleggen en toetsen, waardoor je verbeteringen kunt borgen.

Cierpa Suite

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.