Consultant Philip Stevenije continu verbeteren software

Philip Stevenije van PS Advies gelooft in laagdrempelig verbeteren, net als wij. Zijn mensgerichte aanpak en ruime ervaring maken hem perfect gekwalificeerd om als Cierpa Certified Consultant onze klanten te helpen verbeteren! 

Philip, als ervaren verbeteraar heb je een heldere visie op continu verbeteren ontwikkeld.

“In 28 jaar operationeel management heb ik talloze verbetertrajecten meegemaakt, bij uiteenlopende bedrijven. Ik ken de kant van de plantmanager, de werkvloer, de verbeterteams. Als ik iets meeneem uit die ervaring, dan is het wel dat je alleen continu kunt verbeteren als je iedereen aan boord hebt om het waar te maken. Als je echt blijvend wilt verbeteren, kan dat maar op één manier: samen.”

Hoe krijg je dat voor elkaar?

“Ik zet samen met de mensen uit het bedrijf het verbetertraject uit. Waar meer expertise nodig is, haal ik die erbij. Bovenal zorg ik ervoor dat al die mensen die het werkelijk moeten gaan waarmaken, direct betrokken worden in het traject. Daarvoor moet je laagdrempelig en transparant te werk gaan, niet te ingewikkeld denken. Geen complete verbetertheorieën voorleggen voordat mensen aan de slag kunnen. Dat schrikt af en werkt ontzettend demotiverend. Gewoon klein beginnen en resultaten laten zien. Daar leren mensen veel sneller van dan wanneer ze topdown in een verbetertraject geplaatst worden en verplicht naar een presentatie moeten luisteren of boeken moeten doorworstelen.”

Maak het niet te complex. Gewoon klein beginnen en resultaten laten zien. 

Heb je favoriete verbetermethodes om dat te bereiken?

“TQM, Lean, TPM, WCM : Ik ken eigenlijk de meeste verbetermethodes en kan werken met de methode waar het bedrijf een voorkeur voor heeft of al mee werkt. Ligt de methodiek nog niet vast, dan kies ik voor een basismethodiek, die eigenlijk aan alle verbetermethodes ten grondslag ligt. Werken met verbeterteams, PDCA, eerst nadenken dan doen, borgen. Die basis kun je snel en goed implementeren en helpt je direct vooruit. Wat je weer helpt om mensen te betrekken bij het traject.”

Hoe heb je Cierpa Software leren kennen?

“Ik ken Cierpa uit de tijd dat ik plantmanager was bij Aviko. We werkten met Cierpa OEE op de lijn. Flexibele software, makkelijk te bedienen en met heldere resultaten. Met Cierpa OEE ontdekten we dat de grootste verliezen op onze lijn werden veroorzaakt door een planningsprobleem, niet door technische problemen, zoals we altijd dachten. Dat was een belangrijke stap naar de oplossing toe.”

 "Met Cierpa Software kun je stap voor stap groeien in je verbetertraject. Je trekt je traject steeds breder."

Hoe past Cierpa Software in jouw aanpak?

“Cierpa Software is laagdrempelig, gebruiksvriendelijk en transparant. Je hoeft geen uitgebreide verbeterkennis te hebben om resultaten te boeken. Dat is een motiverende en snelle manier van verbeteren, die precies aansluit op mijn werkwijze.

Uniek aan de Cierpa Suite is bovendien dat je stap voor stap kunt groeien in je verbetertraject. Er zijn 5 verbetermodules, los maar ook in samenwerking te gebruiken. Je begint bijvoorbeeld met een module om te meten op een productielijn, later kun je met een aansluitende module verder met het opstellen en uitvoeren van een verbeteractie en met een andere module borg je het resultaat. Op die manier kun je je verbetertraject stap voor stap steeds breder trekken.”

"Zorg dat je vooral aandacht hebt voor de mensen die het moeten gaan doen!"

Is voor jou de mens of de methode leidinggevend in het verbetertraject?

“Mijn aanpak is een integrale aanpak tot verbeteren, met veel aandacht voor de mensen die het moeten gaan doen. Mensen moeten geholpen worden om een ontwikkeling door te maken in het traject én ze hebben de juiste tools nodig om hun doelen te bereiken. Dat maakt zowel mens als methode essentieel voor een geslaagd verbetertraject.”

Ben je op zoek naar deskundig organisatieadvies voor jouw verbetertraject? Neem contact op met Philip Stevenije!

Cierpa Suite

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.