Klantvraag: Hoe meet ik het manuurrendement in OEE?

Soms hebben klanten behoefte om een specifieke meting uit te voeren die niet standaard is opgenomen in Cierpa OEE. Het manuurrendement is zo'n voorbeeld. In Cierpa OEE hebben we ruimte gecreëerd om eigen data toe te voegen - en ze vervolgens mee te nemen in de exportmogelijkheden van de software!

 

Je hebt een dienst gedraaid. Wat was nu de output per persoon? Dat is het manuurrendement. Om dat te kunnen berekenen moet je weten hoeveel mensen er in die dienst aan de lijn stonden en wat de output van de betreffende machine in die periode was.

Deze belangrijke vraag kregen we van onze klant. Om deze meting mogelijk te maken hebben we de feature Flexibele vrije velden geüpgraded. Aan dit vrije veld kun je de gewenste omschrijving toevoegen. Je koppelt hem aan een machine of activiteit. De operator voert handmatig de gegevens in en zo kun je alle gewenste cijfers meenemen in Cierpa OEE. 

Vragen over het gebruik van Flexibele vrije velden? Neem contact met ons op! Nog niet bekend met Cierpa OEE? Bekijk de video!

Cierpa OEE in 3 minuten

Thumbnail
Cierpa OEE in 3 minuten

 NAAR CIERPA OEE

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Klantvraag: Hoe meet ik het manuurrendement in OEE?