5s lean checklist audit software

Een 5s LEAN checklist helpt jou ontdekken hoe LEAN jouw productie eigenlijk werkt. Onmisbare informatie voor bedrijven die streven naar de toppen van hun kunnen!  Download onze 5s lean checklist en doe direct je eigen audit!

Download nu!
5s LEAN vragenlijst

Wat is 5s LEAN?

5s is een methode binnen lean management om efficiënter te werken. Door een werkplek of productie zo overzichtelijk en gestandaardiseerd mogelijk te maken, is het mogelijk verspillingen weg te nemen.

De 5s methode is afkomstig uit Japan. Het systeem streeft orde en netheid op de werkplek na. Dat streven wordt geordend in 5 principes, alle beginnend met de letter S:

Seiri – ScheidenWeg met overbodigheid
Seton – Schikken
Alles op zijn plaats, een plaats voor alles
Seiso – Schoonmaken
Schoonmaken = inspecteren
Seiketsu – Standaardiseren
Vastlegging en herkenning
Shitsuke – Stimuleren/Stand houden
Voor altijd een verspillingvrije werkplek!

5s werken staat voor orde en netheid op de werkplek. Zo neem je verspillingen weg!

Wat vertelt een 5s LEAN audit mij?

Om te beginnen met 5s moet je eerst weten wat de huidige kwaliteit van je werkplek is. Dat ontdek je met deze audit of nulmeting.De LEAN checklist vertelt je aan de hand van de 5s principes hoe goed, veilig en efficiënt je werkplekken en medewerkers functioneren. De audit laat zien waar de productie niet efficiënt is en helpt je zo om het werkproces efficiënter te laten verlopen. Standaardiseren van werkwijzen kan een onderdeel van dit proces zijn.

Waar bestaat de 5s checklist uit?

De checklist van Cierpa is een beoordelingsformulier voor productiewerkplekken en productielijnen. Per thema worden relevante vragen gesteld. Eén of meer auditors vullen de checklist in voor een afdeling, werkplek of lijn.

Hoe vaak dient de audit uitgevoerd te worden?

Audits worden met een vaste regelmaat gedaan, om te kunnen beoordelen of de productie op het juiste niveau wordt uitgevoerd en om te bepalen of de ingezette verbeterpunten vruchten afwerpen. Een 5s lean audit kan 1 keer per 3 maanden gehouden worden, maar ook 1 keer per week, als je snel feedback over een nieuwe werkwijze wilt hebben.

Maak 5s audits onderdeel van je verbeterstrategie om blijvend te verbeteren.

Wat doet een 5s LEAN audit voor jouw organisatie?

Met 5s audits hulpmiddelen kun je het beste uit je productie of organisatie halen. Audits zijn geen noodzakelijk kwaad, het zijn tussentijdse mijlpalen die onderdeel zijn van een groter plan. Hans van Helvoort van Zeelandia vertelt in dit interview bijvoorbeeld hoe het bedrijf is doorgegroeid van oplossen van problemen naar blijvend verbeteren. Wanneer dit idee zich wortelt in je organisatie, kan iedereen de audits zien als een motiverend moment met volop ruimte om gezamenlijke successen te tonen en te vieren. 

Volgende stap: een digitale 5s audit

Een 5s checklist in pdf is een prima manier om een eenvoudige audit te doen. Wil je meer overzicht en meer mogelijkheden? Meerdere auditors, verschillende plekken binnen het bedrijf, wellicht zelfs op geheel verschillende locaties? Dan kun je beter uit de voeten met een digitale 5s checklist. Kies dan voor Cierpa Assessment!

Download nu!
5s LEAN vragenlijst

Cierpa Assessment

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe Cierpa Assessment werkt en hoe jij Cierpa Assessment optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.