kwaliteitscontrole software fabriek

Een wereldwijd opererende fabrikant in de automobielindustrie is een bevlogen en ervaren verbeteraar. Met het verbeterproces al zo ver in de vingers, worden de verbeterwensen van klanten steeds verfijnder.

Nu kregen wij de vraag: Kunnen we het ontwerp en onderhoud van ons kwaliteitscontroleproces onderbrengen in Cierpa Quality, zodat we aantoonbaar voldoen aan de IATF 16949 standaard? Cierpa ontwikkelde een superslimme nieuwe functionaliteit in Cierpa Quality die dat mogelijk maakt – bij deze én iedere andere audit!

First things first: wat is de IATF 16949?

De IATF 16949 of ook wel IATF 16949:2016 is een kwaliteitssysteem voor de wereldwijde autoindustrie. Het is een norm voor het kwaliteitsniveau binnen de branche, die de kwaliteit borgt en verbeteringen stimuleert. De borging van kwaliteit is daarbij niet alleen de controle van je producten of machine, maar ook het proces waarmee je tot de controle komt.

Welke klantvraag moet de feature oplossen?

Onze klant had veel werk om de daadwerkelijke controleformulieren in overeenstemming te houden met de FMEA, de Failure Mode and Effects Analysis. Er werd gewerkt met diverse ingewikkelde Excels. Het onderling consistent houden van de bestanden vormde een arbeidsintensieve klus met te veel foutkansen. De klant wilde over op een digitale Quality Control Planning die deze problemen oploste.

Cierpa Quality ondersteunt je volledig in je kwaliteitscontrole, het Quality Control Plan helpt je het kwaliteitscontroleplan op te stellen

Wat doet het Quality Control Plan?

Het Quality Control Plan is een aanvulling op Cierpa Quality, onze laagdrempelige en resultaatgerichte kwaliteitsmanagementsoftware waarmee je kwaliteitscontroles ombuigt tot effectieve verbetertools. Cierpa Quality gaf al alle mogelijkheden om je kwaliteitscontrole te vergemakkelijken, verbeteren en borgen. Maar het Quality Control Plan gaat nog een stapje verder: het biedt ondersteuning om ook je kwaliteitscontroleplan op te stellen.

Het Quality Control Plan helpt je nog vóór de daadwerkelijke controles om foutkansen te identificeren, triageren, weg te verbeteren, en als dat niet lukt, volautomatisch door te zetten naar een digitale kwaliteitscontrole op de juiste plaats op het juiste moment. 

Als je direct vanuit de FMEA de digitale kwaliteitscontrole aan de lijn kunt doen, heb je de garantie dat je controle deugt.

De feature gaat verder dan alleen het invullen van het Quality Control Plan. Ook de kwaliteit van het plan zelf wordt bewaakt: met automatische registratie van wijzigingen en een slimme opmerkingfunctie zie je in één oogopslag welk deel van het plan nog aandacht behoeft en wanneer het tijd is voor de volgende review. Tijdelijke afwijkingen van de controleparameters worden ondersteund en komen automatisch op het controleformulier terug. 

De software is zelfs zo uitgebreid dat je direct vanuit de FMEA de digitale kwaliteitscontrole aan de lijn kunt doen. Onze klant zei: “Als je díe relatie in die systemen kunt brengen, heb je de keiharde garantie dat je controle deugt.” En dat is gelukt!

Maar is deze feature dan ook toepasbaar in andere branches?

Zeker. In feite is het een generieke methode om het kwaliteitscontroleproces te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren. Dat is toepasbaar in iedere branche en op iedere audit!

Cierpa Quality

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Quality werkt en hoe jij Cierpa Quality optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.v