Blogs
Features

Onze blogs & features over OEE

Lees hier onze blogs over uw en ons werkveld! Met interviews, tips, downloads, artikelen en overige relevante informatie over OEE. Bij Features ontdekt u welke slimme features onlangs zijn toegevoegd aan onze OEE Software. Meer lezen? Neem een kijkje bij alle blogs over OEE, Kaizen, Assessment, 5S audits en LEAN verbeteren!

Gratis OEE Magazine

Alles lezen over OEE? Lees ons magazine met inspirerende interviews, artikelen en tips!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het OEE magazine
Inschrijven

En volg ons op LinkedIn en Youtube

07 juni 2021

Klantvraag: Hoe meet ik het manuurrendement in OEE?

Soms hebben klanten behoefte om een specifieke meting uit te voeren die niet standaard is opgenomen in Cierpa OEE. Het manuurrendement is zo'n voorbeeld.

Lees verder
deel via

03 mei 2021

Wat is een bottleneckanalyse?

Een bottleneckanalyse is een manier om je bottleneck te vinden. Vandaaruit kun je je proces verbeteren.

Lees verder
deel via

20 april 2021

Wat is TPM?

TPM staat voor Total Productive Maintenance. Met TPM probeer je optimale condities te creëren voor alle aspecten van de machine en voor iedere levensduurfase.

Lees verder
deel via

16 maart 2021

IOT of OPC voor jouw realtime OEE-meting?

IOT en OPC worden beide ingezet om de OEE-meting in je fabrieksproces te ondersteunen. Waar kies je voor en wanneer start je ermee?

Lees verder
deel via

20 november 2020

Certified Consultant Willem Siebers over verbeteren met Cierpa Software

Cierpa Certified Consultant: Willem Siebers Gecertificeerd voor: Cierpa OEE, Cierpa Kaizen en Cierpa Quality Verbeterconsultant sinds: 2013 Bedrijven: WISI Consultancy en OEE-specialist.nl  “Cierpa Software is ontwikkeld samen met verbeterconsultants. Dat resulteert in software die precies kan wat ik nodig heb.” Wat is jouw rol in het verbeterproces bij klanten?

Lees verder
deel via

02 november 2020

Daelmans: onconventioneel verbeteren over meerdere vestigingen

Daelmans gelooft niet in een vastomlijnd verbeterproces. ‘Mooi, al die theorieën, maar wat past er bij onze mensen en onze cultuur?’ Dat eigengereide zit in het DNA van dit trotse familiebedrijf.

Lees verder
deel via

19 oktober 2020

Lumileds: organisatiebreed verbeteren met de Cierpa Suite

Hoe blijf je staan in een veranderende, veeleisende markt als de automotive branche? Daarop bestaat maar 1 antwoord: continu blijven verbeteren.

Lees verder
deel via

11 augustus 2020

Klantvraag: Hoe doe je een ploegoverdracht in OEE?

Een goede ploegoverdracht is essentieel in het verbeterproces. Het biedt op vaste momenten ruimte om nieuwe verbetermogelijkheden te bespreken en lopende verbeteracties te evalueren.

Lees verder
deel via

06 mei 2020

Klantvraag: Hoe meten we de uitval over meerdere orders?

Eén van onze klanten kwam met een interessante vraag: "We produceren in één batch een serie verschillende eindproducten (verpakkingen). We meten de uitval over de hele batch, niet per eindproduct.

Lees verder
deel via

14 april 2020

Verbeteren volgens Bart van der Linden

Met een brede ervaring bij uiteenlopende bedrijven, mogen we wel zeggen dat Bart van der Linden weet wat verbeteren is. En dat levert een helicopterview met heldere inzichten op.

Lees verder
deel via

03 april 2020

Cierpa webinars

Dirk Jan van Lente geeft handige Cierpa webinars! Voor nieuwe geïnteresseerden dé kans voor een persoonlijke virtuele tour door onze slimme verbetersoftware.

Lees verder
deel via

30 maart 2020

Video: Hoe start je met het meten van OEE?

OEE (Overall Equipment Effectiveness) laat u zien hoe efficiënt u uw productiemiddelen gebruikt. Hoe vaak staat een machine stil en waarom?

Lees verder
deel via

25 maart 2020

Hoe neem je mensen mee in het verbeterproces?

Je wilt verbeteren, maar het kan lastig zijn de mensen mee te krijgen. Waarom is dat?

Lees verder
deel via

14 februari 2020

De kracht van autonoom onderhoud

Autonoom onderhoud of Autonomous Maintenance (AM) is een effectieve methode om het productieproces te verbeteren. Het draagt bij aan het gevoel van eigenaarschap onder medewerkers en versoepelt het productieproces.

Lees verder
deel via

10 december 2019

De som van verbeteren met Cierpa Suite

De Cierpa Suite bestaat uit 5 verbetermodules, waarmee u los van elkaar al effectief verspillingen kunt elimineren en prachtige resultaten kunt boeken. Maar wat gebeurt er als alle modules gaan samenwerken?

Lees verder
deel via

27 november 2019

Kanban in de fabriek

Kanban is een slimme voorraadmethode die in uiteenlopende bedrijven wordt toegepast. Wat is het en hoe werkt kanban in een fabriek?

Lees verder
deel via

29 oktober 2019

Nolet: verbeteren in een groeiend familiebedrijf

Nolet Distillery is de trotse producent van Ketel One Vodka, Ketel One Botanical, Ketel 1 Jenever en Nolet Dry Gin. Een sterk familiebedrijf dat al ruim 325 jaar in Schiedam stookt.

Lees verder
deel via

04 juni 2019

Het verbeterklimaat bij Aviko

Aviko kennen we allemaal: het is een van de grootste aardappelverwerkende bedrijven ter wereld en totaalleverancier van verse en diepgevroren aardappelproducten. Wereldwijd mag het bedrijf zich zelfs marktleider in gekoelde frites noemen.

Lees verder
deel via

20 mei 2019

Proces verbeteren in 9 stappen

Proces verbeteren is aan de orde van de dag in uiteenlopende branches en organisaties. Verbetermethodes als LEAN, Agile en Six Sigma helpen je continu verbeteren in de maakindustrie, de logistiek, de bouw en vele andere bedrijfstakken.

Lees verder
deel via

11 april 2019

PREVIEW: digitale whiteboards

Benieuwd hoe onze software tot stand komt? Kijk mee met de eerste designschetsen van onze digitale whiteboards, waarmee je straks digitaal met simpele notities kunt werken!

Lees verder
deel via

09 april 2019

Mission Foods: van 65% naar 78% OEE!

Het Mexicaanse Mission Foods is wereldwijd marktleider in verschillende Mexicaanse foodproducten. De vestiging in Roermond produceert tortilla’s voor de Europese markt.

Lees verder
deel via

07 februari 2019

5 jaar Cierpa! Een interview

Cierpa Software bestaat 5 jaar! Oprichters Mathieu van Loon en Dirk Jan van Lente blikken terug op de begintijd en delen hun toekomstdromen.

Lees verder
deel via

14 januari 2019

Wat is LEAN Software?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van LEAN Software. Hoe groot is de rol van LEAN Software eigenlijk en wat doet het precies voor uw bedrijf?

Lees verder
deel via

17 december 2018

Verbeteren in de praktijk: Fred Waij

Fred Waij is een man van de praktijk. Met 25 jaar ervaring in operationele functies bij Heineken en MSD, weet hij precies hoe je verbeteren op de werkvloer voor elkaar krijgt.

Lees verder
deel via

11 december 2018

8 Slimme tips voor uw OEE-rapportage

Cierpa OEE geeft u overzicht in het productieproces. Waar liggen de verspillingen en waarom produceert u niet maximaal?

Lees verder
deel via

23 november 2018

De OEE-formule

De OEE-formule wordt gebruikt om de productiviteit van machines en productielijnen te meten. Weet u hoe u de OEE-formule moet toepassen en wat de uitkomst u vertelt?

Lees verder
deel via

23 oktober 2018

5 Vragen aan uw verbeterconsultant

Een externe verbeterconsultant kan uw verbetertraject begeleiden en zo een grote bijdrage aan uw succes leveren. Maar hoe kiest u de juiste consultant?

Lees verder
deel via

19 oktober 2018

Tips van de verbeterconsultant: Peter Santegoeds

Verbeterconsultants zijn de spin in het web binnen verbetertrajecten. Wij vroegen ervaren verbeteraars iets van hun kennis te delen.

Lees verder
deel via

09 oktober 2018

Welke verbetersoftware past bij uw bedrijf?

U bent al bezig met continu proces verbeteren maar doet dit nog volledig op papier, whiteboards of in Excel. Of u bent nog niet begonnen maar denkt wel na over continu verbeteren.

Lees verder
deel via

02 oktober 2018

OEE meten met kruisjeskaart – met download!

Aan de basis van OEE meten staat de kruisjeskaart. Maar hoe vul je hem in en wat vertelt de kruisjeskaart vervolgens?

Lees verder
deel via

25 september 2018

Klantverhaal Flamco: Productie van expansievaten bij Flamco: Tot 50% reductie onderhoud

Flamco is de grootste leverancier van expansievaten en montagematerialen voor expansievaten. Flamco startte in 2008 met Cierpa OEE omdat handmatige metingen niet tot een precies en zuiver inzicht in de stilstanden van de machines leidde.

Lees verder
deel via

25 september 2018

Klantverhaal Mosa: De ervaring van Royal Mosa: Tot 50% reductie stilstanden

Mosa is innovatieve Nederlandse tegelfabrikant met verkoopkantoren in de hele wereld. Mosa is begonnen met real-time OEE berekenen vanwege een duidelijke behoefte bij de operators om tijdsbesparingen door te voeren.

Lees verder
deel via

25 september 2018

Klantverhaal: Resultaat Philips Lighting: Kostenreductie en omzetstijging

Philips is wereldmarktleider in productie van starters voor TL-buizen. Philips wilde het bestaande meetsysteem – op papier noteren, in Access invoeren – vervangen en automatiseren.

Lees verder
deel via

20 september 2018

Wat mag u verwachten van een verbetercoach?

Wat mag en móet u eigenlijk verwachten van een goede verbetercoach? 5 Tips vanuit onze ervaring, zodat uw verbetertraject direct een goede start maakt.

Lees verder
deel via

13 september 2018

13 stappen voor de OEE verbetercoach

De OEE verbetercoach staat aan de basis van het verbeterproces en zorgt ervoor dat organisaties verder kunnen. Welke 13 stappen doorloopt hij/zij in dit verbetertraject?

Lees verder
deel via

21 augustus 2018

Visgraatdiagram maken – met gratis sjabloon!

Een visgraatdiagram helpt je het verband tussen oorzaak en gevolg te ontdekken. Download ons gratis sjabloon en start met je eigen visgraatanalyse!

Lees verder
deel via

31 juli 2018

Een goede OEE-berekening maken

Een goede OEE-berekening maken is een essentiële stap in het verbeterproces. Maar hoe doet u dat?

Lees verder
deel via

26 juli 2018

Lean werken in 4 stappen

Lean werken streeft naar verspillingsvrij werken. Wat is de optimale productie als de processen 24 uur per dag, 7 dagen per week zonder oponthoud door kunnen gaan?

Lees verder
deel via

06 juni 2018

Succesvol verbeteren in de praktijk: Vetipak

Vetipak is een grote speler op de verpakkingsmarkt. Het bedrijf is actief op verschillende locaties in Nederland en levert schaalbare en superieure co-packings diensten.

Lees verder
deel via

06 juni 2018

De implementatieroute van Cierpa OEE

Cierpa OEE wordt door uiteenlopende bedrijven met succes gebruikt in het verbeterproces. Bedrijven van food tot assemblage en metaalverwerking tot chemie werken met onze OEE-software.

Lees verder
deel via

17 mei 2018

5 Tips voor de overdracht van de ploegendienst

In fabrieken is de overdracht tussen ploegendiensten aan de orde van de dag. De ochtendploeg wisselt de middagploeg af, iedereen wil snel naar huis of aan de slag.

Lees verder
deel via

17 april 2018

OEE meten in een productielijn

OEE (Overall Equipment Effectiveness) meten in een productielijn is cruciaal in procesverbetering. Zonder goede meting bij aanvang en tijdens het verbetertraject is het onmogelijk verspillingen op te sporen en verbeteringen uit te voeren.

Lees verder
deel via

18 maart 2018

Succesvol verbeteren in de praktijk: Essentra

Essentra is een multinational in onder meer kunststof producten en is beursgenoteerd in London. Op haar locatie in Buitenpost, Friesland, produceert het bedrijf met 50 productlijnen een scala aan kunststof profielen.

Lees verder
deel via

16 maart 2018

Klantvraag: Wat is de planningsfactor in OEE?

In Cierpa OEE is in het standaardrapport (via Meer details) de planningsfactor zichtbaar. Maar waar staat dit cijfer voor en wat kun je ermee doen?

Lees verder
deel via

16 februari 2018

Welke verspillingen zijn er in uw productieproces?

Echte topbedrijven zijn die bedrijven die erin geslaagd zijn de verspillingen uit hun productieproces te verwijderen. Bijna elk bedrijf of organisatie wil wel ‘de top’ zijn op zijn of haar vakgebied.

Lees verder
deel via

30 augustus 2017

We zijn trots op onze support

94% van klanten geeft onze support een voldoende. 25% is zelfs uiterst tevreden.Ons mantra als LEAN fanaten is natuurlijk “always put the customer first”.

Lees verder
deel via

Gratis OEE Magazine

Alles lezen over OEE? Lees ons magazine met inspirerende interviews, artikelen en tips!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het OEE magazine
Inschrijven

En volg ons op LinkedIn en Youtube

Vraag een online productdemonstratie aan

Wilt u meer weten over een of meer van onze producten? Heeft u vragen over specifieke mogelijkheden? We geven u graag online een demonstratie zodat u ziet hoe onze software uw proces verder helpt. Vul uw contactgegevens in en dan nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

 
 
 
 

Cierpa OEE & Cierpa Software
Cierpa OEE is een module van Cierpa Software. Onze lean manufacturing software is gebaseerd op 5S audits, Kaizen en OEE en maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Met onze OEE software elimineert u de verspilling in uw bedrijfsproces en komt u tot betere en snellere eindresultaten.

Blog / Features