5S audit fabriek machine verbeteren

Met een 5s audit maak je direct een verbeterslag in je bedrijf. Maak je werkplek of productie zo overzichtelijk en gestandaardiseerd mogelijk en neem verspillingen weg! Gestructureerd 5S invoeren in je organisatie is daarmee hét antwoord om snel zelf te verbeteren in je organisatie en een basisconditie voor jouw verbetercultuur. 

Download nu!
5s LEAN vragenlijst

Wat is 5S LEAN?

De 5S LEAN methode is afkomstig uit Japan. Het is een methode om efficiënter te werken. Het systeem streeft orde en netheid op de werkplek na. Dat streven wordt geordend in 5 principes, alle beginnend met de letter S:

Seiri – Scheiden – Weg met overbodigheid

Seton – Schikken – Alles op zijn plaats, een plaats voor alles

Seiso – Schoonmaken – Schoonmaken = inspecteren

Seiketsu – Standaardiseren – Vastlegging en herkenning

Shitsuke – Stimuleren/Stand houden – Voor altijd een verspillingvrije werkplek!

Wat doet een 5S assessment voor jouw bedrijf?

5S pas je stapsgewijs toe. Om de voortgang en het niveau te bewaken gebruik je 5s audits en 5s assessments. Een goede audit vertelt op elke van de 5 S’en hoe ver je bent en helpt je naar het volgende niveau te komen. Door deze audits met regelmaat uit te voeren kun je verbeteringen signaleren en zo het beste uit je productie of organisatie halen.

5s audits zijn dan ook geen noodzakelijk kwaad, het zijn tussentijdse mijlpalen die onderdeel zijn van een groter plan. Wanneer dit idee echt landt binnen je organisatie, kan iedereen de audits zien als een motiverend moment met volop ruimte om gezamenlijke successen te tonen en te vieren.

Hoe vaak moet je een 5s audit doen?

Audits worden regelmatig gedaan, om te kunnen beoordelen of de productie op het juiste niveau wordt uitgevoerd en om te bepalen of de ingezette verbeterpunten vruchten afwerpen. Een 5S lean audit kan 1 keer per 3 maanden gehouden worden, maar ook 1 keer per week, als je snel feedback over een nieuwe werkwijze wilt hebben.

Direct zelf aan de slag

Met een 5S checklist in pdf kun je direct een eenvoudige audit doen. De 5S LEAN checklist van Cierpa vertelt je aan de hand van de 5S principes hoe goed, veilig en efficiënt je werkplekken en medewerkers functioneren. De audit laat direct zien waar je productie niet efficiënt is en helpt je zo om het werkproces efficiënter te laten verlopen. Een goede start van ieder verbeterproces!

Download onze 5s LEAN checklist en doe direct je eigen audit!

DOWNLOAD

Grotere stappen zetten met een digitale 5S audit

Als je 5S audits een vast onderdeel van je verbetercultuur worden, helpt een digitale auditing tool je grotere stappen zetten. Cierpa Assessment maakt met behulp van visuele rapportages zichtbaar hoe je organisatie continu verbetert. De mogelijkheden zijn uitgebreid: meerdere auditors, verschillende plekken binnen het bedrijf, zelfs verschillende locaties kun je met de tool meten.

Cierpa Assessment laat zien hoe goed het gaat met je organisatie en waar je naartoe op weg bent. Een prachtige manier om het verbeterproces binnen je organisatie te verankeren!

Download nu!
5s LEAN vragenlijst

Cierpa Assessment

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe Cierpa Assessment werkt en hoe jij Cierpa Assessment optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.