verbetermodules software

De Cierpa Suite bestaat uit 5 verbetermodules. Ieder op zich effectieve methodes om verspillingen te elimineren en prachtige verbeterresultaten te boeken. Maar wat gebeurt er als alle modules gaan samenwerken?

Cierpa Software modules

Elk bedrijf dat begint met verbeteren heeft een andere prioriteit. Soms heb je al zicht op je verspillingen en wil je vooral het verbeterproces structureren, soms wil je dat inzicht juist krijgen. Of je wilt je richten op het vaststellen en verspreiden van standaarden. Cierpa heeft voor ieder verbetergebied een slimme verbetermodule ontwikkeld:

  1. Cierpa OEE: inzicht in verspillingen

Cierpa OEE laat zien waar de bottleneck binnen je productie zit en hoe de verspillingen daar ontstaan. Je kunt handmatig of digitaal een kruisjeskaart invoeren, of kiezen voor sensoren in de lijn, waarbij je realtime OEE-data ontvangt. De meet- en analysemodule van Cierpa OEE zet alle data om in heldere verbeterinzichten. 

  1. Cierpa Quality: digitale kwaliteitscontrole

Cierpa Quality is een verlengstuk van Cierpa OEE. Met deze module kun je digitaal kwaliteitscontroles uitvoeren, inclusief tracking & tracing van materiaal. Je krijgt inzicht in je materiaalbalans en grip op de kwaliteit van je productie. Kwaliteitscontroles worden een essentieel onderdeel in je verbetercultuur. 

  1. Cierpa Kaizen: samen gestructureerd verbeteren (met PDCA)

In de basis is Cierpa Kaizen een simpele takenlijst, gebaseerd op Kaizens Plan-Do-Check-Act-cyclus. Perfect voor kleine (snelle) verbeteringen. In tweede instantie is Cierpa Kaizen echter een multidisciplinair verbeterinstrument, waarmee je over de hele breedte van het bedrijf kunt groeien en verbeteren. Daarnaast kun je Cierpa Kaizen inzetten tijdens 5S en 5s audits, die vaak vele kleine verbeteracties opleveren - en bijbehorend een groot gezamenlijk verbeterpotentieel! 

  1. Cierpa Competence: standaarden vastleggen en verspreiden

Standaarden zijn noodzakelijk om betrouwbaar en herhaalbaar dezelfde resultaten te krijgen, ongeacht wie het werk uitvoert. Standaarden kunnen formeel of informeel zijn vastgelegd en zijn soms niet direct herkenbaar. Soms is er helemaal geen standaard en varieert het resultaat ook afhankelijk van wie iets uitvoert.

Met Cierpa Competence kun je nieuwe standaarden creëren, ze verspreiden binnen het bedrijf en opnemen in het trainingsprogramma. Door de standaarden steeds bij te werken, borg je je verbeteringen.

  1. Cierpa Assessment: borgen/audits

Cierpa Assessment biedt overzicht in je audits en assessments. Dankzij de aansprekende grafieken en weergaves is voor iedereen direct duidelijk wat er beter kan en wat de progressie is. Eventuele verbeterpunten kunnen direct door naar Cierpa Kaizen. Cierpa Assessment is standaard uitgerust met een 5s audit checklist en ondersteunt ook je eigen vragenlijsten.

Download nu!
De Modules van Cierpa

Wat gebeurt er als modules gaan samenwerken?

Verbeteren is een proces dat in de kern bestaat uit verspillingen identificeren, gestructureerd werken en het realiseren van een verbeterde standaard. Iedere component is onderdeel van een ketting; wanneer iedere schakel meewerkt kun je het verbeterproces optimaal benutten en structureel vruchten plukken van je verbeteringen.

Je kunt dus al prachtige verbeterresultaten boeken met iedere losse verbetermodule. Maar omdat alle tools uit Cierpa Software naadloos op elkaar aansluiten, ontstaat er kruisbestuiving wanneer je de hele suite inzet. Dat geeft prachtige nieuwe mogelijkheden!

 

Cierpa Certified Consultant Philip Stevenije over Cierpa Suite:

“Uniek aan Cierpa Software is dat je stap voor stap kunt groeien in je verbetertraject. Je kunt de 5 verbetermodules los maar ook in samenwerking te gebruiken. Je begint bijvoorbeeld met een module om te meten op een productielijn, later kun je met een aansluitende module verder met het opstellen en uitvoeren van een verbeteractie en met een andere module borg je het resultaat. Op die manier kun je je verbetertraject stap voor stap steeds breder trekken.”

Enkele voorbeelden:

* je kunt de verspillingen in Cierpa OEE doorzetten naar de Kaizen actielijst en ze daarmee opvolgen in het verbeteroverleg.

* je kunt de digitale kwaliteitscontroles in Cierpa Quality koppelen aan standaarden in Cierpa Competence, voor bijvoorbeeld de meetinstructies.

* als je Cierpa Quality en Cierpa OEE koppelt, heb je voortaan 1 centrale registratie.

* Cierpa Quality kan putten uit de OEE registratie. Storing kan leiden tot een pauze in procescontroles, het automatisch afroepen van een lijnvrijgave of lijnvrijgavecontrole wordt mogelijk en de juiste qualitycontrole verschijnt automatisch op het scherm.

* wanneer Cierpa Assessment en Cierpa Kaizen samenwerken, kun je direct meldingen in Kaizen maken zodra er afwijkingen op de norm zijn (verspillingen, maar ook afwijkingen in gedrag of cultuur).

Cierpa Suite ondersteunt zo het hele verbeterproces op effectieve wijze. De instap is laagdrempelig: je kunt gerust klein beginnen, met OEE meten met een kruisjeskaart en acties in Cierpa Kaizen plaatsen bijvoorbeeld. Maar je kunt enorm groeien in een bedrijfsbrede verbeteraanpak: werken met verbeterteams, besparingstargets, planningen, realtime OEE. Simpel beginnen en groots eindigen – daar staat Cierpa Suite voor!

Download nu!
De Modules van Cierpa

Cierpa Suite

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.