De som van verbeteren met Cierpa Suite

De Cierpa Suite bestaat uit 5 verbetermodules, waarmee u los van elkaar al effectief verspillingen kunt elimineren en prachtige resultaten kunt boeken. Maar wat gebeurt er als alle modules gaan samenwerken?

Cierpa Software modules

Elk bedrijf dat begint met verbeteren heeft een andere prioriteit. Soms is er al zicht op verspillingen en is de eerste wens het verbeterproces te structureren, soms is het hoofddoel juist inzicht in verspillingen te krijgen, of de focus ligt op het vaststellen en verspreiden van standaarden. De verbetersoftware van Cierpa is opgedeeld in 5 modules, die ieder een ander verbetergebied aanpakken: 

  1. Cierpa OEE: inzicht in verspillingen

Cierpa OEE laat zien waar de bottleneck binnen uw productie zit en hoe de verspillingen daar ontstaan. U kunt handmatig of digitaal een kruisjeskaart invoeren, of kiezen voor sensoren in de lijn, waarbij u realtime OEE-data ontvangt. De meet- en analysemodule van Cierpa OEE zet alle data om in heldere verbeterinzichten. 

  1. Cierpa Quality: digitale kwaliteitscontrole

Cierpa Quality is een verlengstuk van Cierpa OEE. Met deze module kunt u digitaal kwaliteitscontroles uitvoeren, inclusief tracking & tracing van materiaal. U krijgt inzicht in uw materiaalbalans en heeft grip op de kwaliteit van uw productie. Uw kwaliteitscontroles worden onderdeel van uw verbetercultuur. 

  1. Cierpa Kaizen: samen gestructureerd verbeteren (met PDCA)

In de basis is Cierpa Kaizen een simpele takenlijst, gebaseerd op Kaizens Plan-Do-Check-Act-cyclus. Perfect voor kleine (snelle) verbeteringen. In tweede instantie is Cierpa Kaizen echter een multidisciplinair verbeterinstrument, waarmee u over de hele breedte van het bedrijf kunt groeien en verbeteren. Daarnaast kan Cierpa Kaizen ingezet worden tijdens 5S en 5s audits, wat vaak vele kleine verbeteracties oplevert met een gezamenlijk groot verbeterpotentieel. 

  1. Cierpa Competence: standaarden vastleggen en verspreiden

Standaarden zijn noodzakelijk in een bedrijf om betrouwbaar en herhaalbaar dezelfde resultaten te krijgen, ongeacht wie het werk uitvoert. Standaarden kunnen formeel of informeel zijn vastgelegd en zijn soms niet direct herkenbaar. Soms is er helemaal geen standaard en varieert het resultaat ook afhankelijk van wie iets uitvoert.

In Cierpa Competence kunt u nieuwe standaarden creëren, maar ze ook verspreiden binnen het bedrijf en opnemen in uw trainingsprogramma. Door standaarden steeds bij te werken, kunt u uw verbeteringen borgen.

  1. Cierpa Assessment: borgen/audits

Cierpa Assessment biedt overzicht in uw audits en assessments. Dankzij de aansprekende grafieken en weergaves is voor iedereen direct duidelijk wat er beter kan en wat de progressie is. Eventuele verbeterpunten kunnen direct door naar Cierpa Kaizen. Cierpa Assessment is standaard uitgerust met een 5s audit checklist en ondersteunt ook uw eigen vragenlijsten.

 

Wat gebeurt er als modules gaan samenwerken?

U kunt dus al zeer mooie resultaten boeken door een losse verbetermodule in te zetten. Maar omdat alle Cierpa tools naadloos op elkaar aansluiten, ontstaat er kruisbestuiving wanneer u de hele suite inzet. En dan ontstaan er prachtige nieuwe mogelijkheden. Enkele voorbeelden:

* u kunt de verspillingen in OEE doorzetten naar de Kaizen actielijst en ze daarmee opvolgen in het verbeteroverleg.

* de digitale kwaliteitscontroles in Quality kunnen gekoppeld worden aan standaarden in Competence, voor bijvoorbeeld de meetinstructies.

* door Quality en OEE samen te laten werken, heeft u de registratie op 1 plek.

* Quality kan putten uit de OEE registratie. Storing kan leiden tot een pauze in procescontroles, het automatisch afroepen van een lijnvrijgave of lijnvrijgavecontrole wordt mogelijk, de juiste qualitycontrole verschijnt automatisch op het scherm.

* wanneer Assessment en Kaizen samenwerken is het mogelijk direct meldingen in de Kaizen te maken zodra er afwijkingen op de norm zijn (verspillingen, maar ook afwijkingen in gedrag of cultuur).

 

Het voordeel van verbeteren met een complete suite

Verbeteren is een proces dat in de kern bestaat uit verspillingen identificeren, gestructureerd werken en het realiseren van een verbeterde standaard. Iedere component is onderdeel van een ketting, wanneer iedere schakel meewerkt kan het verbeterproces optimaal benut worden en zult u structureel vruchten kunnen plukken van uw verbeteringen.

De Cierpa Suite ondersteunt het hele verbeterproces op effectieve wijze. De instap is laagdrempelig: u kunt beginnen met OEE meten met een kruisjeskaart en acties in de Kaizen plaatsen. Maar hierin kunt u enorm groeien: werken met verbeterteams, besparingstargets, planningen, realtime OEE. Simpel beginnen en groots eindigen – daar staat de Cierpa Suite voor!

 

Interesse in onze Cierpa Suite? Neem contact op voor een persoonlijke uitleg!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

De som van verbeteren met Cierpa Suite