verbetersoftware bedrijf kiezen

Wie start met continu verbeteren doet dit vaak eerst op papier, whiteboards of in Excel. Of je begint helemaal niet, omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken. Verbetersoftware lijkt dan een grote stap. Is het de investering waard, wat levert het op? Ontdek wat Cierpa Software doet en welke verbetersoftware past bij jouw bedrijf. 

Over Cierpa

Cierpa werd in 2005 opgericht door een LEAN consultancy bureau, dat zich richtte op het opstarten van verbeterprocessen bij andere bedrijven. Wij weten dus als geen ander wat er komt kijken bij dit proces! Cierpa helpt sindsdien productiebedrijven binnen en buiten Nederland naar de top. Met gebruikersvriendelijke software maakt Cierpa verbeteringen en verspillingen inzichtelijk binnen het productieproces, waardoor ieder bedrijf zelf sneller kan verbeteren.

Verbetersoftware van Cierpa

Cierpa werkt met softwaremodules, die zowel samen als los van elkaar te gebruiken zijn. Vaak starten bedrijven met 1 of 2 softwaremodules en later breiden ze dit uit. De modules kunnen web-based maar ook on-site gehost worden. De verbetersoftware van Cierpa kan eenvoudig ingericht worden naar een specifiek proces. Deskundige verbeterconsultants kunnen daarbij van grote waarde zijn, daarom werken wij graag met onze ervaren Cierpa Certified Consultants.

 

De verbetersoftware van Cierpa bestaat uit 5 modules:

1. Cierpa Kaizen

In eerste instantie is Cierpa Kaizen een simpele takenlijst, gericht op Kaizens Plan-Do-Check-Act. Perfect om de Kaizen werkwijze binnen een bedrijf te ondersteunen en je te richten op kleine (snelle) verbeteringen. In tweede instantie is Cierpa Kaizen echter een multidisciplinair verbeterinstrument, waarmee je als bedrijf over de hele breedte in hoog tempo kunt groeien en verbeteren. Je kunt Cierpa Kaizen bovendien inzetten bij 5S en 5S audits, en zo vele kleine verbeteracties met een gezamenlijk groot verbeterpotentieel ontdekken en realiseren.

 

2. Cierpa OEE

Cierpa OEE laat zien waar de bottleneck binnen je productie zit en hoe de verspillingen daar ontstaan. De beste start voor OEE ligt – opvallend genoeg – op papier. Met een ouderwetse kruisjeskaart in de hand creëer je gevoel voor OEE binnen het productieteam (Download je gratis OEE kruisjeskaart!). Als je daarna de gegevens invoert in de software, zijn je eerste OEE-data een feit.

Na enkele weken, als iedereen het OEE-proces aanvoelt, kun je opschuiven naar een digitale kruisjeskaart, dat scheelt invoertijd. Tot slot kun je kiezen voor sensoren in de bottleneck, waarbij je realtime OEE-data ontvangt. De meet- en analysemodule van Cierpa OEE zet alle data om in heldere verbeterinzichten.

 

3. Cierpa Competence

Cierpa Competence is gericht op het standaardiseren van verbeteringen. Meestal gebeurt dat als volgt: signaleren van een terugkerend verlies, een manier zoeken om dit te voorkomen en deze manier noteren als nieuwe standaard. Met Cierpa Competence kun je nieuwe standaarden creëren, verspreiden binnen het bedrijf en opnemen in uw trainingsprogramma. Sommige bedrijven wachten juist met de Competence omdat de eerste verbeteringen relatief klein kunnen zijn; andere bedrijven hebben juist grote behoefte aan het direct trainen van hun medewerkers.

 

4. Cierpa Assessment

Cierpa Assessment biedt overzicht in je audits en assessments. Je vult eenvoudig digitaal de assessment in en eventuele verbeterpunten kunnen direct door naar Cierpa Kaizen. Dankzij de aansprekende grafieken en weergaves is voor iedereen direct duidelijk wat er beter kan en wat de progressie is. Cierpa Assessment is standaard uitgerust met een 5S audit checklist en ondersteunt ook je eigen vragenlijsten.

 

5. Cierpa Quality

Cierpa Quality is een verlengstuk van Cierpa OEE. Met deze module kun je digitaal kwaliteitscontroles uitvoeren, inclusief tracking & tracing van materiaal. Je krijgt inzicht in je materiaalbalans en hebt grip op de kwaliteit van je productie. Zo maken je kwaliteitscontroles voortaan onderdeel uit van jullie verbetercultuur.

Welke verbetersoftware in welke situatie?

De Cierpa Software modules tillen gezamenlijk én los van elkaar de verbetercultuur binnen iedere organisatie naar een volgend niveau. Zo kun je verspillingen terugbrengen, de kwaliteit borgen en grote besparingen realiseren. In de tabel zie je een overzicht welke pijnpunten je kunt aanpakken met de Cierpa verbetersoftware (klik op de foto om te vergroten).

De kosten van Cierpa Software

Bij de keuze welke verbetersoftware het beste voor jouw bedrijf werkt, spelen kosten en opbrengsten een belangrijke rol. Wij geloven in laag instappen. Wij bieden je ook graag een gratis proefperiode aan. En wanneer je meerdere softwaremodules aanschaft, dalen de prijzen. Zodra je in bedrijf bent, kun je met onze verbetersoftware grote besparingen verwachten!