Video: Hoe start je met het meten van OEE?

OEE (Overall Equipment Effectiveness) laat u zien hoe efficiënt u uw productiemiddelen gebruikt. Hoe vaak staat een machine stil en waarom? Hoeveel procent van de maximale snelheid van de machine draait u eigenlijk? En als u draait op topsnelheid, produceert u dan veel uitval? Dirk Jan van Lente legt in deze video uit hoe u met de implementatie van OEE binnen 6 weken 3-5% outputverbetering kunt realiseren.

In deze video legt Dirk Jan van Lente uit:
- Wat is OEE?
- Hoe maak je een procesmap?
- Hoe meet je OEE, op papier, digitaal en realtime?
- Hoe gebruik je de gemeten data om te verbeteren?

Tot slot laat Dirk Jan zien hoe Cierpa OEE u ondersteunt bij het implementeren van OEE metingen en uiteindelijk bij het verbeteren van de OEE.

Bekijk de video hier:

Thumbnail
Hoe start je met het meten van OEE?

Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar! Mail naar info@cierpa.nl of bel naar +31(0)10 261 41 71.

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Video: Hoe start je met het meten van OEE?