Kanban in de fabriek

Kanban is een slimme voorraadmethode die in uiteenlopende bedrijven wordt toegepast. Wat is het en hoe werkt kanban in een fabriek? 

Wat is kanban?

Kanban is een visuele, laagdrempelige manier om voorraad te beheren en om productieorders uit te wisselen. Een voorraadbakje dat leeg is, vormt het signaal voor het aanleverende station om het bakje te vullen. De werkelijke voorraad leidt ertoe dat er wordt aangevuld. Kanban gaat uit van een vaste bestelgrootte, waarmee het proces geoptimaliseerd wordt. 

Het voordeel van kanban is dat er grip ontstaat op voorraadniveaus. Er komt rust in de logistieke stroom, omdat altijd de juiste hoeveelheid voorraad op de juiste plek is. 

Het verschil tussen kanban en MRP

U kunt uw voorraadbehoefte ook bepalen op basis van een computergestuurd MRP (Material Requirements Planning) waarmee het systeem berekent welk materiaal u hoe vaak nodig heeft. Het systeem houdt hierbij rekening met voorraad en levertijd. MRP moedigt het aan precies genoeg te bestellen, want dat is het economische ideaal.

Deze opzet levert echter veel variatie en onduidelijkheid op voor de afnemer en de leverancier. Er is daarnaast onzekerheid of de data goed op peil zijn: is de voorraad wel goed bijgehouden? Daarnaast werkt MRP met prognoses: volgens het systeem heeft u overmorgen 8 stuks over, maar is dat dan wel zo? Bij een ontkoppeld systeem als kanban vervallen deze onzekerheden.

Kanban: een visueel signaal

Kanban maakt het middels een visueel signaal mogelijk de voorraad altijd op peil te hebben. Door op basis van historisch verbruik slim uit te kienen wat de juiste bestelgrootte, wordt het mogelijk het systeem zo in te richten dat er altijd voorraad is en nooit stress.

Kanban werkt het beste met bins of bakken, van welke grootte dan ook. Als er 2 bakjes met 10 pennen zijn, en het ene bakje is leeg, dan wordt het aangevuld en grijpt niemand ooit mis. Dat geldt net zo goed voor een container vol aardappels: het uitgangspunt is dat je bestelt per bin en dat, als de ene bin leeg is, de resterende bin(s) voldoende is om in het maximale verbruik te voorzien terwijl de lege bin wordt bijgevuld.

Kanban in de fabriek

Kanban werkt heel goed voor materialen met enigszins korte levertijden die met regelmaat gebruikt worden. Bij een lange levertijd, incidenteel gebruik of hoge voorraadkosten is kanban minder aantrekkelijk. 

Het gebruik van kanban moedigt het aan om het proces te herontwerpen en zo veel mogelijk gebruik te maken van dezelfde materialen. Als u 1 materiaal in veel producten gebruikt, is de variatie in het verbruik namelijk veel lager, wordt het mogelijk grotere aantallen te bestellen en gaan de kosten omlaag. Met een meer stabiel gebruik komt er bovendien rust in de productieomgeving, omdat die daarop ingericht raakt.

Kanban en LEAN ERP

Kanban is een mooi systeem om het voorraadbeheer te vereenvoudigen en te verbeteren. Het is echter geen geautomatiseerd proces. Cierpa Software lanceert daarom binnenkort een systeem dat hier verandering in brengt. Dit systeem brengt kanban en LEAN ERP samen.

Met deze speciaal ontworpen software wordt het vaststellen van de grootte van de kanbans en het beheer ervan eenvoudiger. Het wordt mogelijk het werkelijke gebruik eenvoudig te registreren, waarmee een seintje wordt gegeven wanneer bijbesteld moet worden, rekening houdend met de levertijden. Ook is het mogelijk een kanban digitaal in te scannen en om te zetten in een werkopdracht. Op deze manier wordt het mogelijk kanban en LEAN ERP perfect te integreren.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze slimme software? Schrijf u in voor de nieuwsbrief of neem contact met ons op!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Kanban in de fabriek