Consultant Willem Siebers verbeteren Software

Cierpa Certified Consultant: Willem Siebers

Gecertificeerd voor: Cierpa OEECierpa Kaizen en Cierpa Quality

Verbeterconsultant sinds: 2013

Bedrijven: WISI Consultancy en OEE-specialist.nl 

Cierpa Software is ontwikkeld samen met verbeterconsultants. Dat resulteert in software die precies kan wat ik nodig heb.

Wat is jouw rol in het verbeterproces bij klanten?

“Wanneer bedrijven of consultants bezig zijn met een verbeterproces maar de kennis of ervaring niet hebben om de juiste software te kiezen of te implementeren: daar kan ik aan bijdragen.

Ik richt me daarbij altijd op het complete plaatje van Mens, Techniek en Proces, de belangrijkste onderdelen van ieder bedrijf. Want met de juiste inzet van deze onderdelen kun je een bedrijf succesvol maken. Ik noem dat zelf de MTP-aanpak.”

Welke uitdagingen kom je daarbij tegen?

“Het kan lastig zijn om mensen op de werkvloer mee te krijgen. Omdat ze niet gewend zijn om met computers te werken, omdat ze al tientallen jaren op dezelfde manier werken, of omdat ze bang zijn om fouten te maken.

Maar je moet wel iedereen aan boord hebben, anders gaat het gewoon niet lukken om blijvende veranderingen te realiseren.”

Hoe draai je dat gevoel?

“Continu verbeteren moet onderdeel worden van het dagelijkse werk, het is geen tijdelijk project. Dat lukt als je laat merken dat er geluisterd wordt. En geef het vertrouwen dat er fouten gemaakt mogen worden tijdens het veranderproces. 

Ik luister naar wat er misgaat, tijdens trainingen en gesprekken tijdens het project hebt. Met deze kennis kan ik mijn opdrachtgever beter adviseren en kunnen we aan de slag. Alleen zo kunnen we samen verbeteren.”

Wat Cierpa Software heel krachtig maakt, is de koppeling tussen verschillende verbeterpakketten. Dat geeft heel veel nieuwe inzichten én maakt het traject veel efficiënter.

Waarom kies je Cierpa Software voor jouw verbetertrajecten?

“Simpel gezegd: omdat het resultaat oplevert! Want mijn klant wil gewoon dat de doelstellingen behaald worden. Cierpa Software is daarbij hele goede, resultaatgerichte software om verbetertrajecten mee te draaien. Goed toepasbaar op elk verbeterproces. Met ruime mogelijkheden, van overzichtelijke OEE-rapportage tot complexe verbeteranalyse.

Wat de software heel krachtig maakt, is de koppeling tussen verschillende verbeterpakketten. De mogelijkheid om verbeteracties te verbinden aan verbeterteams, OEE te combineren met Kaizen of Competence, etc. Dat geeft heel veel nieuwe verbeterinzichten én -mogelijkheden voor de klant.”

Cierpa Software is makkelijk en overzichtelijk in het gebruik, uiteraard voor de klant – want daar draait het om – maar zeker ook voor mij als consultant. Het bespaart tijd en werkt gewoon prettig.

Waar ligt de meerwaarde van Cierpa Software voor jou als consultant?

“De software is echt opgezet vanuit verbeterperspectief. Wat hebben bedrijven nodig? Wat heeft de markt nodig? Waar vragen de consultants om? Dat resulteert in software die precies kan wat ik wil.

Ook de koppeling tussen de verschillende verbetermodules is voor mij heel belangrijk. Ik hoef niet te werken met verschillende softwarepakketten die niet goed op elkaar aansluiten. Dat maakt het verbetertraject veel efficiënter.

Als CCC krijg ik nieuwe leads binnen via Cierpa. Zo komen er weer nieuwe klanten op mijn pad!

Daarnaast is de software makkelijk en overzichtelijk in het gebruik, zowel voor de klant als voor mij. Het installeren van de software is een fluitje van een cent en ik kan mijn projecten op afstand monitoren, ook real-time. Dat bespaart tijd en werkt gewoon prettig.

Als CCC krijg ik bovendien nieuwe leads binnen via Cierpa. Bedrijven die met Cierpa Software aan de slag willen, werken graag met gecertificeerde consultants. Zo komen er weer nieuwe klanten op mijn pad!”

De voordelen van Cierpa Software volgens Willem Siebers:

* eenvoudig om met de software te starten, de klant kan al binnen een uur up and running zijn

* makkelijk om in de praktijk te werken met de software, zowel voor mij als consultant als voor de klant

* er zijn legio uitbreidingsmogelijkheden met andere verbetermethodes, je kunt bijvoorbeeld schakelen tussen OEE, Kaizen, Competence

* de software kan meer dan een rapportje uitdraaien, er is ruimte voor complexe analyses

Sparren met Willem Siebers over de mogelijkheden van jouw verbetertraject? Neem contact met hem op!

Cierpa Suite

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.