eenpuntsles fabriek software

Cierpa OEE geeft je overzicht in het productieproces. Waar liggen de verspillingen en waarom produceer je niet maximaal? Met deze 8 Slimme tips voor je OEE-rapportage stem je de verslaglegging van Cierpa OEE nog beter af op jouw wensen!

Tip 1: Uitsnijden van een periode

Een bepaalde dag van de week, een bepaald tijdstip op de dag: met uitsnijden kun je de rapportages helemaal naar wens weergeven. Handig om bijvoorbeeld overwerken in avonden of weekenden in kaart te brengen.

Tip 2: Maak gebruik van de vaste schermindeling

De indeling van de rapportages is binnen onze softwareproducten op dezelfde manier ingedeeld. Links kies je wat je wilt laten zien (machine, datum), in het midden verschijnt het rapport, rechts kun je de weergave van het rapport wijzigen. Dat maakt het eenvoudig om een nieuwe rapportage op te zetten.

Tip 3: Werk met de toplijn

De toplijn is handig wanneer je trends wilt opsporen. Hoe vaak is er een storing en hoe vaak komt deze terug nadat hij is opgelost? Zo kun je in kaart brengen of een oplossing echt een oplossing was of niet. Onderstaand zie je in de eerste afbeelding in de toplijn stilstand van een ombouw. In de tweede afbeelding zie je dat de stilstand twee keer voorkomt maar na het doorvoeren van een verbeteridee niet meer. Dit geeft aan dat de stilstand opgelost is.

De toplijn stel je hier in:

Tip 4: Maak een selectie per product

Als je bepaalde producten hebt die extra aandacht vragen, kun je deze met het menu rechtsonderin aanvinken. Op deze manier pas je de x-as van de grafiek aan, zodat hij niet per datum wordt weergegeven maar per product. Dat geeft een mooi overzicht van OEE per product.

Tip 5: Maak een selectie per machine, order, ploeg etc.

Met het menu linksboven kun je kiezen welke machine je wilt analyseren. Maar je kunt ook kiezen voor machinegroepen, producten, klanten, orders, ploegen, medewerkers of diensten. Zo is het mogelijk inhoudelijke data aan te passen. Denk aan een filter waarbij je alleen de gegevens toont van de geselecteerde machines.

Tip 6: Gebruik rapportagesets

Stel: je hebt voor een bepaald overleg altijd de staafgrafiek en paretografiek van de dag ervoor nodig. Dan is het slim om daarvoor een rapportageset aan te maken. Maak een template van de veelgebruikte rapportages zodat je voortaan met een druk op de knop het juiste overzicht hebt.

Tip 7: Selecteer meerdere items

Linksboven kun je meerdere items selecteren door het vinkje aan te zetten. Heel handig in combinatie met tip 5: zo kun je data filteren op machines en producten.

Tip 8: Exporteer naar andere programma's

Wil je je rapportage verwerken in een ander programma? Dat kan! Bijvoorbeeld met de knop Excel export rechtsboven bij de staafgrafiek. Wanneer je aansluiting zoekt met een ander programma, dan kun je dit altijd aangeven bij de Cierpa support!

 

Ben je nog niet bekend met Cierpa OEE? Ontdek dan snel hoe je de OEE in jouw proces meet en slim rapporteert. 

Bereken direct jouw verbeterpotentieel

 

Onze klanten besparen makkelijk honderdduizenden euro's met Cierpa OEE.

Produceer meer output in dezelfde tijd! Of produceer dezelfde output in minder tijd.

Bereken direct wat Cierpa OEE jou oplevert!

Naar de OEE calculator
Bannercalculator

Cierpa OEE

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa OEE werkt en hoe jij Cierpa OEE optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.