een groep mensen aan het woord

Resultaat boek je met PDCA. Dat weet je waarschijnlijk al. Wil je meer halen uit PDCA én jouw actielijst? Dan ben jij klaar voor de volgende stap. Ontdek de kracht van PDCA software!  

Even kort: wat is PDCA?

Eerst even de basis. PDCA is gebaseerd op de Deming-cirkel, in de jaren vijftig ontwikkeld door dr. William Edwards Deming. Het is een kwaliteitscirkel waarmee je permanent bewaakt of je het beoogde resultaat ook daadwerkelijk bereikt. De Demingcirkel bevat de meest essentiële stappen van procesbesturing, overzichtelijk opgedeeld in 4 taartpunten: Plan, Do, Check en Act – afgekort PDCA.

PDCA staat voor resultaat, de software biedt je nog veel meer extra kansen.

Wat doet PDCA software voor je?

PDCA software automatiseert dit proces. Je actielijst wordt als vanzelf door het PDCA-traject geleid, de software zorgt ervoor dat nooit een stap vergeten wordt. En dat is niet alles: je kunt prioriteren, deadlines bewaken, eigenaren toewijzen… PDCA software geeft je zoveel extra grip en overzicht op je project!

De kracht van PDCA software

  • Je bent eindelijk klaar met al die losse Excelletjes en Word-documenten! Alle actielijsten komen samen in je PDCA software. Niks raakt meer kwijt, niemand werkt met een andere versie. Helder en compleet!
  • Je ziet precies welke actie bij wie hoort, in welke fase de actie nu zit, welke deadlines er zijn. Dat maakt PDCA software een perfecte tool voor overzicht. Voor jezelf en voor het hele team. Daardoor hoef je veel minder te overleggen en iedereen weet altijd precies wat hij moet doen!
  • Je weet zeker dat acties echt afgerond worden, omdat er eigenaarschap, een stappenplan en deadlines zichtbaar zijn. Het motiveert enorm als je verzekerd bent van resultaat als je begint!

Waarom PDCA software een perfecte tool is voor continu verbeteren

Continu verbeteren begint met het verzamelen van kansen. Beter gezegd: met het in kaart brengen van verspillingen en het aanwijzen van verbeterkansen. Maar hoe maak je van de verbeterkansen verbeteractiviteiten? En hoe zorg je voor een goed en blijvend resultaat van die verbeteractiviteiten? Dat doet PDCA voor je. PDCA is van grote waarde voor ieder verbeterproces.

Zet je verbeterideeën om in gegarandeerde resultaten. 

Wat PDCA doet in je verbetertraject:

  1. Plan: Een probleem signaleren en een oplossing zoeken. De planfase is een belangrijk onderdeel van het verbeterproces en groeit mee met de complexiteit van het probleem. Hoe lastiger het probleem, hoe meer energie je in de planfase moet steken om een goede oplossing te vinden. Technieken als de visgraatanalyse en maki gami kunnen je helpen bij de analyse in de planfase.
  2. Do: De oplossing uitvoeren.
  3. Check: De oplossing toetsen aan je oorspronkelijke doelstelling en zonodig bijsturen.
  4. Act: Borgen en eventueel doorgroeien naar de volgende trap in het verbetertraject.

Cierpa Software en PDCA

Cierpa maakt slimme software voor bedrijven die willen verbeteren. Dan is PDCA onmisbaar, net als Kaizen. Bij Kaizen zoek je structureel naar passende verbeteringen, in plaats van naar ad hoc oplossingen. De prestaties van een bedrijf verbeter je nu eenmaal niet in 1 dag. Dat gaat trapsgewijs, met kleine stapjes. Een prachtige match met PDCA dus!

Cierpa heeft daarom Cierpa Kaizen ontwikkeld. Gebruiksvriendelijke, resultaatgerichte verbetersoftware gebaseerd op Kaizen en PDCA. Cierpa Kaizen maakt verbeterpunten zichtbaar en beheersbaar – de essentie van een effectief verbetertraject. En: dankzij de C & A uit PDCA zul je je resultaten niet alleen behalen, maar ook borgen.

Cierpa Kaizen maakt zelfstandig continu verbeteren eenvoudig.

Cierpa Kaizen zet een idee om in een actiepunt. De impact van je verbeterpunt wordt direct duidelijk en helpt je prioriteren. Het actiepunt wordt toegewezen aan een eigenaar en gemonitord van idee tot realisatie. Een realtime actielijst helpt iedereen in de organisatie actiegericht te denken en resultaten te boeken. Zo versnel je het verbeterproces met een factor 2 tot 3!

Cierpa Kaizen maakt zelfstandig verbeteren eenvoudig én onderdeel van het dagelijkse proces. Met voortgangsgrafieken, visuele PDCA-statuscodering en gemiddelde doorlooptijden maak je voor iedereen in de organisatie zichtbaar waar jullie staan. Helder, motiverend en resultaatgericht!

 

Onze klanten over Cierpa Kaizen:

“We waren altijd wel aan het verbeteren. Aan ideeën geen gebrek! We hadden meetings, interessante gesprekken. We begonnen steeds weer enthousiast, gebruikten Excel om het allemaal te noteren – en na verloop van tijd stagneerde de boel weer. Implementeren en borgen was niet ons sterkste punt. Cierpa Kaizen werkt wél. We hebben overzicht. En voelen nu die trigger om door te pakken.”

"Door onze andere manier van werken ontstaat ruimte voor continue verbetering en uiteindelijk een cultuurverandering. En dat zorgt ervoor dat we als organisatie sneller komen waar we heen willen.”

"Voor de Daily Management-teams is Cierpa Kaizen een ideale tool om verbeteringen te realiseren en monitoren. Er is registratie, je hoeft niets te onthouden, er is eigenaarschap en de kosten zijn helder te visualiseren.”

“We zijn gestart met 100 verbeteracties. In 7 maanden tijd hebben we al 60% opgelost! We hebben zo enorm veel verspillingen weggewerkt. Dat bespaart ons tijd en geld en geeft ook veel meer rust en structuur op de werkvloer, omdat het proces soepeler loopt. Dat resultaat motiveert ons allemaal.”

“Mensen zien nu dat er wat gedaan wordt met hun ideeën en dat de acties echt worden afgerond. Dat motiveert enorm.”

Cierpa Kaizen

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe Cierpa Kaizen werkt en hoe jij Cierpa Kaizen optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.