Testmonials
Casses

Mosa is innovatieve Nederlandse tegelfabrikant met verkoopkantoren in de hele wereld. Mosa is begonnen met real-time OEE berekenen vanwege een duidelijke behoefte bij de operators om tijdsbesparingen door te voeren. Inzicht in de duur en oorzaken van stilstanden stond centraal in de behoefte om gerichter te kunnen verbeteren.

In 2014 zijn we aan de slag gegaan met de Cierpa OEE. Deze Lean Support Software kon direct worden aangesloten op de bestaande sensoren en PLC’s. Daarbij kon gebruik worden gemaakt van bestaande datastromen en onze IT-infrastructuur. Dit resulteerde in 50% reductie van stilstanden.

Resultaat

• 50% reductie van stilstanden tijdens omstellen
• Exact inzicht in moment van optreden en duur van stilstanden
• Exact inzicht welke machine de bottleneck is op welk moment
• Bijvangst: Inzicht in duur en aantal korte stops

Ik wil ook Cierpa OEE gebruiken
Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.
Meer succesverhalen
Rodney van As, Quality Engineer
Productie van expansievaten bij Flamco: Tot 50% reductie onderhoud
Flamco is de grootste leverancier van expansievaten en montagematerialen voor expansievaten. Flamco startte in 2008 met Cierpa OEE Cockpit omdat handmatige metingen niet tot een precies en zuiver inzicht in de stilstanden van de machines leidde. Cierpa bood de mogelijkheid om Real-Time de OEE berekeningen uit te voeren.
Levien de Bliek, Levien de Bliek
Resultaat Philips Lighting: Kostenreductie en omzetstijging
Philips is wereldmarktleider in productie van starters voor TL-buizen. Philips wilde het bestaande meetsysteem – op papier noteren, in Access invoeren – vervangen en automatiseren. Doel was de foutgevoeligheid en tijdsbesteding aan registratie te reduceren. Via een advertentie voor een vacature in BN De Stem kwamen we bij de Cierpa OEE.
Karin Warrink, Training & Development manager
CleanLease
Binnen ons bedrijf liep al een verbeterproces voordat we met de Cierpa Kaizen startten. Onze medewerkers hadden veel verbeterideeën maar het was moeilijk om inzicht te krijgen in de meerwaarde van alle voorstellen. Daardoor kregen de ideeën te weinig opvolging.

De ervaring van Royal Mosa: Tot 50% reductie stilstanden