Klantvraag: Hoe meten we de uitval over meerdere orders?

Eén van onze klanten kwam met een interessante vraag: "We produceren in één batch een serie verschillende eindproducten (verpakkingen). We meten de uitval over de hele batch, niet per eindproduct. Bovendien wordt de uitval in kilo's gemeten en kent iedere verpakking een ander gewicht. Hoe meten en rapporteren we de uitval?"

In Cierpa OEE meet je normaliter de uitval per eindproduct en niet per serie. Met het vinkje Oee.Reports.DistributeQualityLossesOverProductGroup bij Systeeminstellingen verander je dit gedrag. Hiermee telt de uitval voor alle eindproducten uit één productgroep. Cierpa OEE verspreidt de uitval vervolgens automatisch over alle producten in de batch. Zo hoeft men maar één keer de totale uitval in te vullen.

Cierpa OEE kent zo allerlei slimme oplossingen voor dagelijkse problemen. Neem contact op met onze adviseurs als u wilt kijken of uw Cierpa OEE-rapportages nog beter afgestemd kunnen worden op uw situatie.

Nog niet bekend met Cierpa OEE?

Ontdek de mogelijkheden van Cierpa OEE voor uw bedrijf, wij geven u graag advies of een demo!

Cierpa OEE in 3 minuten

Thumbnail
Cierpa OEE in 3 minuten

 NAAR CIERPA OEE

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Klantvraag: Hoe meten we de uitval over meerdere orders?