audit software fabriek scherm

Audit software is een prachtig middel om je audits beter uitvoerbaar en planbaar te maken. Digitaal auditten scheelt tijd, geeft overzicht, biedt transparantie binnen de organisatie. Maar audit software kan nog veel meer dan dat. Gebruik je audits als slimme verbetertools en zet structurele stappen in je verbeterproces!

Audit software in de basis

Welke knelpunten zitten er in je bedrijfsproces? Dat is wat audits je vertellen. Met checklists en vragenlijsten doe je een periodieke controle van een onderdeel van je proces. Dat kan een interne of externe controle zijn, officieel (en verplicht) of intern. Met audit software kun je deze checks digitaal uitvoeren en de resultaten correct bewaren en makkelijk verspreiden binnen je organisatie.

6x Wat audit software je oplevert

 1. Je wilt je vragenlijst centraal beheren, geen gedoe met waar is die laatste versie en wie heeft de Excel ook alweer bijgewerkt vorige keer? Audit software is altijd up to date.
 2. Je wilt je audits kunnen plannen. Je raakt het overzicht niet kwijt en kunt geen check vergeten.
 3. Je wilt de uitkomst van je audits zelf vooraf al kennen. Zo ben je zelf in control en kun je als de auditor komt al aangeven dat je een mogelijk issue al hebt opgepakt en wat de status nu is.
 4. Je kunt een visuele terugkoppeling, rapportage en evaluatie van de audit leveren. Een heldere overdracht van bevindingen binnen het bedrijf is essentieel om verbeteringen door te voeren en voorkomt dat je als een roepende in de woestijn overblijft met onopgevolgde verbeterkansen.
 5. Je kunt verbeterpunten veel makkelijker opvolgen als je digitaal werkt. Zo maak je van je audits verbetertools in plaats van verplichte klussen en worden ze onderdeel van je reguliere verbeterproces! Zoek je een LEAN manier om jouw verbeterkansen om te zetten in verbeteracties? Je verbeteringen borgen? Met Cierpa Kaizen kun je actiegericht aan de slag met de resultaten uit je audits!
 6. Met audit software kun je trends ontdekken in je rapportages: ben je voldoende gegroeid in je proces de laatste jaren?

Hoe je audit software benut als verbetertool

Audit software is dus veel meer dan een digitale manier om verplichte checks uit te voeren. Gebruik het als controlemiddel om te ontdekken of je organisatie op het gewenste niveau opereert. Zet niet in op het vinden en verhelpen van fouten, maar op verbeteren op kwalitatief niveau!

Zo wordt een audit van hoofdzaak bijzaak. Jij bent in control. Een auditor zorgt niet meer voor verrassingen maar bevestigt wat je al wist. Die hele controle doe je überhaupt niet meer om je audit te halen, maar voor je eigen kwaliteitscontrole en verbeterproces. Zo worden jouw audits tussentijdse mijlpalen in plaats van een noodzakelijk kwaad! 

Onze audit software

Met Cierpa Assessment kun je perfect monitoren hoe je organisatie continu verbetert. Audits worden tussentijdse mijlpalen die onderdeel zijn van een groter plan. En je voert ze slimmer, effectiever en sneller uit. Assessments worden hulpmiddelen in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Met Cierpa Assessment:

 • kun je zowel aangeleverde checklists gebruiken als je eigen vragenlijsten toevoegen
 • maak je met visuele rapportages zichtbaar hoe je organisatie continu verbetert
 • gebruik je officieuze assessments om je proces structureel te verbeteren
 • kun je je audits vergelijken met andere afdelingen of zelfs andere organisaties
 • versnel je de implementatie en uitrol van verbeteringen met wel 50%!

Cierpa Assessment

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe Cierpa Assessment werkt en hoe jij Cierpa Assessment optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.