continu verbeteren Consultant René Kindervater Software

Cierpa Certified Consultant: René Kindervater

Gecertificeerd voor: Cierpa Kaizen

Verbeterconsultant sinds: 2004

Bedrijven: KSL Solutions 

Voor een duurzame cultuurverandering moet je iedereen aan boord hebben. Cierpa Software is laagdrempelig in het gebruik en je ziet snel resultaat. Ideaal om mensen mee te krijgen!

Wat doet KSL Solutions?

“Wij werken met een team van 7 mensen aan uiteenlopende verbeterprogramma’s. Hoofdzakelijk begeleiden we bedrijven met het opstellen van hun operationele strategie en de implementatie daarvan, met name in de maak- en procesindustrie. Hoe gaan we de operatie op lange termijn zo vormgeven dat mens en proces en daarmee resultaat optimaal wordt?”

Wat is jullie visie op verbeterprocessen in het algemeen?

“Verbeteren zit vol valkuilen. Zoals beginnen zonder stip op de horizon. Om een duurzame cultuurverandering te bewerkstelligen, moet je onder andere zorgen dat je iedereen mee hebt. De directie, maar vooral de werkvloer. Daarom richten we ons echt op de medewerkers: hoe krijgen we hen aan boord? Hoe kunnen we hen maximaal ondersteunen?

Een operationele strategie is vaak een top-downprogramma over meerdere jaren. Het is belangrijk om duidelijk te hebben wie welke rol heeft in het verbeterprogramma. Wat doen wij, wat doen jullie? Als dat allemaal helder is, kun je bottom up aan de slag. En elke dag een stukje beter worden.”

Cierpa luistert naar de markt en naar ons als consultants. Daardoor levert de software echt wat wij nodig hebben.

Hoe sluit Cierpa Software aan op jullie werkwijze?

“Cierpa Kaizen is voor medewerkers een ideale eerste kennismaking met nieuwe software en een andere werkwijze. Laagdrempelig in het gebruik en je ziet snel resultaat.

We beginnen met wat simpele acties op de werkvloer. Iedereen is blij om te zien dat de papieren actielijstjes en de losse lijstjes in Excel verleden tijd zijn. Zo krijgen we de medewerkers rustig aan in beweging – en dat is wat we graag willen.

De Kaizen-app helpt ook mee. Die maakt het werk gewoon makkelijker voor mensen op de vloer. Niet eerst de hal uit, handen wassen, invullen op de computer, maar gewoon op de vloer op je mobiel een foto maken van het probleem en uploaden.

Het mooie is dat iedereen op elke afdeling ongemerkt leert werken volgens dezelfde structuur. Dat is ook handig met multisites (meerdere vestigingen), daar is die herkenbaarheid er zelfs bedrijfsbreed. Je kunt dat nog wat stimuleren door bijvoorbeeld een interne competitie te creëren door grafieken te vergelijken met andere sites. Zo groeit iedereen in hetzelfde softwaresysteem.”

Cierpa Software is heel eenvoudig om mee te werken. Van werkvloer tot managementteam: iedereen kan ermee uit de voeten.

Hebben medewerkers veel training nodig om met Cierpa Software aan de slag te gaan?

“Eigenlijk niet. De software is heel eenvoudig. Van werkvloer tot managementteam kan iedereen er goed mee uit de voeten. En als mensen Cierpa Kaizen al kennen, is de overstap naar Cierpa OEE of Cierpa Competence klein. De look en feel van de software is dan al vertrouwd.

Daarnaast werken wij nu ook met een teamleidersjaarprogramma, voor mensen die leidinggeven aan een team van een man of 10. We leggen elke week een stukje uit over LEAN en leiderschap. Daar hebben we ook de Cierpa Kaizen in opgenomen. Zo kunnen we teamleiders maximaal ondersteunen in hun leiding geven.”

Ik haal klanten binnen voor Cierpa, maar als gecertificeerd consultant ontvang ik ook leads via Cierpa. Een win-winsituatie!

Wat is voor jou reden om je aan te sluiten bij het Cierpa Certified Consultant (CCC)-programma?

“Ten eerste absoluut de mogelijkheden van de software. Cierpa luistert naar de markt en naar ons als consultants. Daardoor levert de software echt wat wij nodig hebben.

Ten tweede is de software makkelijk. Van implementatie tot dagelijks gebruik. Je kunt zelfs verschillende verbetermodules aan elkaar koppelen, waardoor je intern doorlinkt van de ene naar de andere software. Je hebt bovendien altijd inzicht in de voortgang, je hoeft voor een overleg niet meer op zoek naar updates en verslagen.

Ik werk dus graag met Cierpa Software. Ik haal klanten binnen voor Cierpa, maar als gecertificeerd consultant ontvang ik ook leads via Cierpa. Een win-winsituatie!”

De voordelen van werken met Cierpa Software volgens René Kindervater:

  • de software zit bedrijfskundig goed in elkaar én sluit aan op de behoefte op de werkvloer
  • Cierpa is een fijne partij om mee te werken: hoofdkantoor in Nederland, snel te bereiken, ruimte om samen te werken, luistert naar de markt en de consultants
  • direct zichtbaar wat de status is per afdeling, niet bij iedereen langs voor informatie of een documentje voor een overleg of overzicht
  • web-based maakt de software makkelijk te implementeren
  • makkelijke software om mee te werken, van werkvloer tot management
  • koppeling mogelijk tussen verschillende verbetermodules, wat iedereen tijd bespaart omdat je gewoon kunt doorklikken in plaats van steeds een ander programma te moeten openen

Aan de slag met de consultants van KSL-Solutions 

René en zijn collega’s van KSL-Solutions halen met Cierpa Software het optimale uit de verbetertrajecten van haar klanten. Neem contact met hen op om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie!

Cierpa Suite

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.