Digitaalmeten S

Om de kwaliteit binnen je productieproces te kunnen borgen heb je inzicht nodig. Vaak werkt men met kwaliteitscontroles op papier. Maar digitaal meten werkt veel beter. Hoeveel meer voordeel je haalt uit digitaal meten leggen we uit in deze blog.

 

Als je digitaal meet...

 

  1. ... kun je papierloos werken

Een paperless factory werkt zoveel slimmer en is uiteraard beter voor het milieu. Toch werken nog veel fabrieken met ordners vol formulieren en meetrapporten. Geen mogelijkheid tot analyseren, je weet niet waar de laatste versie is: een digitale versie is zoveel eenvoudiger en biedt veel meer inzicht in verbeterkansen.

 

  1. ... weet je zeker wanneer een meting is uitgevoerd

Operators werken vaak met een papieren kruisjeskaart en sluiten de dienst af met een aantal vakjes vol kruisjes. Maar hoe weet je dan of de machine in dat tijdvak daadwerkelijk gecontroleerd is? En hoe toon je dat aan aan anderen? Wanneer je digitaal meet, weet je precies wanneer een meting is uitgevoerd. Je kunt zelfs aangeven dat de resultaten alleen binnen een bepaald tijdvak ingevuld mogen worden.

 

  1. ... kun je je formulieren centraal beheren

Zo weet je zeker dat iedereen altijd werkt met de laatste versie. Daarnaast wordt het mogelijk planmatig over te gaan op nieuwe controleschema's. Door in te stellen wanneer welk controleformulier gebruikt moet worden, weet je zeker dat de nieuwe formulieren in gebruik worden genomen wanneer je dat wenst.

 

  1. ... kun je alle metingen digitaal eenvoudig terugvinden

Digitaal meten zorgt voor optimale traceability in de productieketen. Je kunt klanten of de overheid desgevraagd snel voorzien van betrouwbare informatie.

 

  1. ... heb je altijd de beschikking over exacte cijfers

Op een papieren formulier wordt handmatig aangevinkt of een meting binnen een marge valt. Als je exacte cijfers nodig hebt moet je die terugzoeken in de database van de meetapparatuur. Wanneer je digitaal meet, heb je altijd toegang tot specifieke cijfers. Betrouwbaar en makkelijk.

 

  1. ... kun je statistische trendanalyses doen en fouten voorkomen

Dankzij Statistic Process Control (SPC) kun je veel eerder situaties signaleren waarin kwaliteitsverlies dreigt. Waarom zou je daarop wachten? Bewezen trends helpen verspilling voorkomen en geven je de mogelijkheid minder vaak te meten.

 

  1. ... kun je eenvoudig tijdelijke afwijkingen opnemen in je kwaliteitscontrole

Wanneer tijdelijk andere controles gelden voor een product, of wanneer de ene partij moet voldoen aan bepaalde eisen en de andere partij aan andere, dan is dat lastig voor operators. Dat maakt de kwaliteitscontrole foutgevoelig. Bij digitaal meten kun je met productspecifieke formulieren eenvoudig tijdelijk een ander controleschema of normen aanhouden.

 

  1. ... kun je geborgd en auditproof je controles uitvoeren

Wanneer je werkelijk zekerheid wilt hebben in je controleproces, kun je niet zonder digitale metingen. Je krijgt grip op je controles en hebt zicht op de verbeterkansen die zich aandienen. Wil je dat je proces werkelijk tot op de komma klopt? Dan laten we je graag een demo zien van het in Cierpa Quality geintegreerde Quality Control Plan.

Cierpa Quality

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Suite werkt en hoe jij Cierpa Suite optimaal kunt inzetten in jouw organisatie

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.