een machine met veel ronde voorwerpen

Je productielijn draait en om te beoordelen hoe goed hij draait, heb je 2 hoofdvragen: hoe efficiënt is de lijn en wat is het grondstofrendement? Cierpa OEE beantwoordt beide vragen.

'Hoe efficiënt is de lijn' is de ultieme OEE-vraag. Hoe optimaal werkt een lijn als je beschikbaarheid, prestatie en kwaliteit tegen elkaar afzet? Cierpa OEE geeft je inzicht en daarmee ruimte voor verbetering.

Maar een optimale productie draait niet alleen om de prestaties van je lijn. Het draait ook om het rendement van je grondstof. Stel: je OEE is perfect, 100%. De lijnen worden altijd optimaal benut. Maar je hebt ook afval. De schillen van je aardappels, de verbrande frietjes uit de frituurlijn. Kwaliteitsverlies zie je terug in je OEE, maar niet in de vorm van hoeveelheid afval. Schilafval zie je helemaal niet terug in je OEE. Hoe krijg je dan antwoord op je tweede vraag: hoeveel % van je grondstof rendeert nu werkelijk?

In Cierpa OEE kun je deze cijfers meenemen in je rapportages. Geef bij metingen aan dat je vrije velden wilt registreren. Kies desgewenst een eigen naam en registreer handmatig of middels sensoren welke verliezen er zijn. Vervolgens laat je deze cijfers in je totaalrapportages terugkomen.

Hoe doe je dat? Ga naar Instellingen > OEE Basis > Beschikbaarheidsverliezen. Hier stel je de vrije velden in. Meer weten of hulp nodig? Geef een seintje, dan kijken we met je mee!

Bereken direct jouw verbeterpotentieel

 

Onze klanten besparen makkelijk honderdduizenden euro's met Cierpa OEE.

Produceer meer output in dezelfde tijd! Of produceer dezelfde output in minder tijd.

Bereken direct wat Cierpa OEE jou oplevert!

Naar de OEE calculator
Bannercalculator

Cierpa OEE

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe Cierpa OEE werkt en hoe jij Cierpa OEE optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.