Teamleiderjp Site

Het Teamleider Jaarprogramma brengt de kennis van mens en proces bij elkaar

De teamleider op de productievloer heeft een hoop verantwoordelijkheden! Niet alleen om het team te motiveren en goed te laten presteren, maar ook om de productie steeds weer te verbeteren. Hoe combineer je dat nou? Daar draait het Teamleider Jaarprogramma van KSL Solutions geheel om: samen gemotiveerd continu verbeteren. Wij zijn er natuurlijk heel trots op dat Cierpa Kaizen onderdeel uitmaakt van het programma. Ontdek wat het programma inhoudt en voor jou of je collega’s kan betekenen!

 

Wat brengt het Teamleider Jaarprogramma precies?

Er zijn wel meer trainingen voor teamleiders natuurlijk. Gericht op leidinggeven of op het verbeteren van het proces. De combinatie is er niet echt – terwijl het juist zo nodig is om het allebei te kunnen!

Want je kunt je wel verdiepen in allerlei verbetertechnieken, maar als je niet weet hoe je de mensen meeneemt, of daar geen tijd voor vrijmaakt, dan kom je geen stap verder. En andersom ook: met alleen steeds meer leiderschapstools verandert je proces niet.

Het Teamleider Jaarprogramma kijkt naar mens én proces. Je leert hoe je mensen kunt verbinden en motiveren én hoe je je productie optimaliseert. Dat is echt een unieke combinatie.

 

Voor wie is het Teamleider Jaarprogramma?

De opleiding is geschikt voor leiders die binnen een productieomgeving verantwoordelijk zijn voor de aansturing, de ontwikkeling en resultaten van een afdeling of team. Denk daarbij aan een functie zoals afdelingshoofd, halbaas, voorman/vrouw, teamleider/ster etc.

 

Hoe ziet het Teamleider Jaarprogramma eruit?

Kort gezegd ga je een jaar lang aan de slag met 4 blokken van ieder 11 modules. Je volgt in de basis zelfstandig de online opleiding en gaat elke week één uur praktisch aan de slag met je team. Daarnaast kun je meer begeleiding aanvragen, klassikaal of persoonlijk.

 

KSL Solutions vertaalt de blokken zo:

1. De tekentafel: je zet de lijnen uit waar je nu staat en waar je naartoe wilt met je team, het proces en de resultaten. Ook leer je verspillingen zien en 5S inzetten.

2. De grondwerkzaamheden: je leert samenwerken en ontdekt hoe je met Cierpa Kaizen basisverbeterpunten kunt prioriteren, structureren en communiceren. Je rondt 5S af.

3. Het fundament: je duikt nog dieper in het verbetertraject. Je leert problemen dieper analyseren en vervolgens oplossen met verbetertechnieken.

4. De oplevering: borgen doe je middels het opstellen en trainen van standaarden. In dit blok richt je je op het organiseren van een leercultuur binnen jouw organisatie en afdeling.

 

Wat is de bijdrage van Cierpa Kaizen?

Cierpa Kaizen maakt het verbeterproces inzichtelijk én overzichtelijk. Je analyseert een idee volgens de verbetertechnieken en vervolgens weet je precies wat je moet doen om het verbeterpunt dat daaruit komt aan te pakken. Je kunt makkelijk prioriteren, aangezien de financiële impact van ieder verbeterpunt al vooraf duidelijk is.

Via PDCA wordt stap voor stap duidelijk wat iedereen moet doen om van een idee een geborgd resultaat te maken. Het motiveert iedereen binnen de afdeling als je weet dat je idee ook werkelijk wordt opgepakt – en het maakt het makkelijk voor jou als teamleider om te blijven verbeteren, zolang je kunt laten zien wat het effect is van jullie inzet.

De Cierpa Kaizen-app helpt ook mee. Die maakt het werk gewoon makkelijker voor mensen op de vloer. Niet eerst de hal uit, handen wassen, invullen op de computer, maar gewoon op de vloer op je mobiel een foto maken van het probleem en uploaden.

Het mooie is dat door allemaal in hetzelfde systeem te werken iedereen ongemerkt leert werken volgens dezelfde structuur. Dat geldt voor de afdeling maar is ook handig met multisites (meerdere vestigingen), waar die herkenbaarheid zelfs bedrijfsbreed uitwerkt. Zo groeit iedereen in hetzelfde softwaresysteem.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van Cierpa Kaizen?

Bekijk hier de video! Je kunt ons altijd benaderen voor meer uitleg, we geven graag een online demo.

Ervaring van de deelnemer

Jelle van 't Erve, TiFa Neede

“Ik ben de opleiding gaan volgen omdat ik meer wilde leren over de eigen logistieke en productieprocessen en omdat ik nog geen ervaring had met leidinggeven binnen een productiebedrijf.

Ik heb leren plannen, delegeren en heb rust in de productie kunnen brengen door structuur in te brengen. Wat ik bij mijn mensen terugzie is dat de werkplekken beter ingedeeld zijn, mensen niet meer klagen en er meer begrip is ontstaan voor elkaar. Irritaties zijn er zeker nog wel, maar dit zijn incidenten. Daarnaast stellen mensen veel meer vragen.

De module Feiten en meningen was een eye opener hierbij en heeft veel gebracht. Het programma is erg praktisch, de stof leuk en zeer leerzaam en af en toe de stok achter de deur vanuit KSL was erg fijn om door te blijven gaan".

Deelnemer
Ervaring van de trainer

René Kindervater, KSL Solutions

“De structuur van het Teamleider Jaarprogramma is zodanig opgezet dat er een solide basis ontstaat van waaruit de organisatie weer verder kan bouwen. Daarom beginnen de deelnemers in blok 1 eerst met de basis op orde te brengen. De deelnemers kijken met een andere bril naar hun eigen werkplek en team en al vanaf module 5 nemen zij de mensen mee zodat het verbeteren nog sneller gaat.

In het programma zijn meer dan 50 verbeter- en analysetechnieken opgenomen in 44 modules. Iedere module bestaat uit een video met praktische uitleg die terug te lezen is en iedere module heeft een opdracht die door de deelnemer in de praktijk moet worden uitgevoerd. Door de combinatie met de eigen praktijk zijn resultaten snel zichtbaar.”

Rene
Ervaring van de CEO

Mathieu van Loon, Cierpa

“Onze software is bedoeld voor bedrijven die blijvend effectief willen verbeteren met de hele organisatie. Dat lukt alleen maar als je de mensen mee krijgt. Voor die cultuurverandering heb je menselijke begeleiding nodig.

Dus mensen veranderen mensen, niet software. Maar je kunt het veranderproces wél in beweging krijgen met slimme, gebruiksvriendelijke software! Want als je merkt dat je werk leuker en makkelijker wordt door onze software, is dat blijvend motiverend.”

Mathieu
Ervaring van de trainer

Erwin van Oss, KSL Solutions

“Het Teamleider Jaarprogramma gaat in op waar teamleiders tegenaan lopen in de praktijk. Hoe kan ik omgaan met weerstand?  Wat zijn nu mijn gedachtes en gevoelens en hoe houd ik mijzelf als teamleider tegen door vast te houden aan mijn mening? Wanneer je je bewust bent van je eigen communicatie kun je mensen beter mee krijgen.

Door bij iedere module een koppeling te maken met leiderschap, communicatie of samenwerking, leer je als teamleider veel sneller de stof toe te passen in de praktijk. Zo leer je ook veel meer over jezelf. Dit werkt door naar je medewerkers toe en verbetert ook de samenwerking.”

Erwin

Cierpa Kaizen

Wil jij een vrijblijvende demo van onze software?

In een korte demo legt één van onze medewerkers jou graag uit hoe onze Cierpa Kaizen werkt en hoe jij Cierpa Kaizen optimaal kunt inzetten in jouw organisatie.

Bel met ons

Wil je graag een medewerker spreken?

010 261 4171
Mail ons

Je ontvangt zo snel mogelijk antwoord. (uiterlijk 2 werkdagen)

info@cierpa.nl

Vul dit formulier in, dan nemen wij contact met jou op.