Blogs
Features

Onze blogs & features over Kaizen

Lees hier onze blogs over uw en ons werkveld! Met interviews, tips, downloads, artikelen en overige relevante informatie over Kaizen. Bij Features ontdekt u welke slimme features onlangs zijn toegevoegd aan onze Kaizen Software. Meer lezen? Neem een kijkje bij alle blogs over Kaizen, OEE, Assessment, 5S audits en LEAN verbeteren!

23 juni 2020

Efficiënt produceren bij Novidon

Novidon maakt zetmeel van de reststroom van aardappelen. Het internationale bedrijf produceert hier verschillende producten van: grondstoffen voor hondenvoer en noedels, maar ook grondstoffen voor papier en karton.

Lees verder
deel via

16 juni 2020

Hoe kan een Kaizen-proces zichzelf financieren?

Het is vaak een drempel om een nieuw verbeterproces te starten. Want het vraagt een investering, zowel in tijd als in kosten.

Lees verder
deel via

09 juni 2020

Makigami maken – met voorbeeld

Makigami is een methode om bedrijfsprocessen gedetailleerd vast te leggen. Het maakt inzichtelijk waar zich verspillingen voordoen en hoe die ontstaan.

Lees verder
deel via

21 april 2020

Kaizen van de maand

Kaizen is een fantastische methode om bottom up te verbeteren. Om met het hele bedrijf de schouders eronder te zetten en op zoek te gaan naar verbeterkansen.

Lees verder
deel via

14 april 2020

Verbeteren volgens Bart van der Linden

Met een brede ervaring bij uiteenlopende bedrijven, mogen we wel zeggen dat Bart van der Linden weet wat verbeteren is. En dat levert een helicopterview met heldere inzichten op.

Lees verder
deel via

03 april 2020

Cierpa webinars

Dirk Jan van Lente geeft handige Cierpa webinars! Voor nieuwe geïnteresseerden dé kans voor een persoonlijke virtuele tour door onze slimme verbetersoftware.

Lees verder
deel via

31 maart 2020

Het belang van Kaizen bij Dawn Foods

Dawn Foods is een internationaal bedrijf dat muffins en Amerikaanse koeken voor de levensmiddelenindustrie produceert. In Steenbergen worden met 130 medewerkers vooral afgebakken producten gemaakt.

Lees verder
deel via

25 maart 2020

Hoe neem je mensen mee in het verbeterproces?

Je wilt verbeteren, maar het kan lastig zijn de mensen mee te krijgen. Waarom is dat?

Lees verder
deel via

14 februari 2020

De kracht van autonoom onderhoud

Autonoom onderhoud of Autonomous Maintenance (AM) is een effectieve methode om het productieproces te verbeteren. Het draagt bij aan het gevoel van eigenaarschap onder medewerkers en versoepelt het productieproces.

Lees verder
deel via

10 februari 2020

Continu verbeteren met KMWE

Hoe zet je de stap van verbeteren naar continu verbeteren? Continuous Improvement Leader Joep Engels werkt bij KMWE aan een cultuuromslag.

Lees verder
deel via

21 januari 2020

Een goed verbetervoorstel maken

Een goed verbetervoorstel is de basis van ieder verbetertraject. Met de juiste omschrijving van het probleem ben je een stap dichter bij de oplossing.

Lees verder
deel via

15 januari 2020

CleanLease en gestructureerd verbeteren

CleanLease is gespecialiseerd in het reinigen en verhuren van hoge kwaliteit textiel. Het verbeterproces liep spaak op een overvloed aan verbeterideeën en het ontbreken van inzicht in de meerwaarde ervan.

Lees verder
deel via

18 december 2019

Arbeidsongevalvrij werken bij Purmo Group

Purmo Group Belgium NV produceert verwarmingsoplossingen. Jaarlijks rollen er circa 600.000 radiatoren op maat uit de fabriek.

Lees verder
deel via

10 december 2019

De som van verbeteren met Cierpa Suite

De Cierpa Suite bestaat uit 5 verbetermodules, waarmee u los van elkaar al effectief verspillingen kunt elimineren en prachtige resultaten kunt boeken. Maar wat gebeurt er als alle modules gaan samenwerken?

Lees verder
deel via

27 november 2019

Kanban in de fabriek

Kanban is een slimme voorraadmethode die in uiteenlopende bedrijven wordt toegepast. Wat is het en hoe werkt kanban in een fabriek?

Lees verder
deel via

03 oktober 2019

Succes met Kaizen

Veel bedrijven willen verbeteren, maar weten niet hoe. Kaizen is een uiterst doeltreffende methode om een succesvolle verbetercultuur te realiseren.

Lees verder
deel via

24 juli 2019

Een digitaal whiteboard inzetten bij het verbeterproces

Een digitaal whiteboard is een nieuwe manier om het verbeterproces te ondersteunen. Wat zijn de voordelen ervan ten opzichte van een traditioneel whiteboard?

Lees verder
deel via

20 mei 2019

Proces verbeteren in 9 stappen

Proces verbeteren is aan de orde van de dag in uiteenlopende branches en organisaties. Verbetermethodes als LEAN, Agile en Six Sigma ondersteunen continu verbeteren in de maakindustrie, de logistiek, de bouw en vele andere bedrijfstakken.

Lees verder
deel via

11 april 2019

PREVIEW: digitale whiteboards

Benieuwd hoe onze software tot stand komt? Kijk mee met de eerste designschetsen van onze digitale whiteboards, waarmee je straks digitaal met simpele notities kunt werken!

Lees verder
deel via

11 april 2019

5 Tips voor verbeteren in een decentrale organisatie

Een decentrale organisatie bestaat doorgaans uit kleine, zelfstandige eilandjes. Hoe kunt u gezamenlijk verbeteren?

Lees verder
deel via

07 februari 2019

5 jaar Cierpa! Een interview

Cierpa Software bestaat 5 jaar! Oprichters Mathieu van Loon en Dirk Jan van Lente blikken terug op de begintijd en delen hun toekomstdromen.

Lees verder
deel via

06 februari 2019

Ondersteuning doorlooptijden in Kaizen

Bij Cierpa hebben we onze eigen software in gebruik. Alleen zo kunnen we echt uw ervaring als gebruiker begrijpen en delen: als we weten waar u tegenaan loopt, kunnen we de software beter op uw wensen laten aansluiten!

Lees verder
deel via

14 januari 2019

Wat is LEAN Software?

Steeds meer bedrijven maken gebruik van LEAN Software. Hoe groot is de rol van LEAN Software eigenlijk en wat doet het precies voor uw bedrijf?

Lees verder
deel via

17 december 2018

Verbeteren in de praktijk: Fred Waij

Fred Waij is een man van de praktijk. Met 25 jaar ervaring in operationele functies bij Heineken en MSD, weet hij precies hoe je verbeteren op de werkvloer voor elkaar krijgt.

Lees verder
deel via

23 oktober 2018

5 Vragen aan uw verbeterconsultant

Een externe verbeterconsultant kan uw verbetertraject begeleiden en zo een grote bijdrage aan uw succes leveren. Maar hoe kiest u de juiste consultant?

Lees verder
deel via

23 oktober 2018

7 Tips om efficiënt te werken met de Kaizen actielijst

De actielijst van Cierpa Kaizen brengt alle verbeterpunten binnen de organisatie in kaart. Met een helder overzicht kunt u de voortgang monitoren.

Lees verder
deel via

19 oktober 2018

Tips van de verbeterconsultant: Peter Santegoeds

Verbeterconsultants zijn de spin in het web binnen verbetertrajecten. Wij vroegen ervaren verbeteraars iets van hun kennis te delen.

Lees verder
deel via

09 oktober 2018

Welke verbetersoftware past bij uw bedrijf?

U bent al bezig met continu proces verbeteren maar doet dit nog volledig op papier, whiteboards of in Excel. Of u bent nog niet begonnen maar denkt wel na over continu verbeteren.

Lees verder
deel via

21 augustus 2018

Succesvol verbeteren in de praktijk: Zeelandia

Al meer dan 100 jaar levert familiebedrijf Zeelandia bakkerijgrondstoffen voor brood en banket. Met 3100 medewerkers over de hele wereld op 23 productielocaties, van Kenia tot Rusland, is Zeelandia uitgegroeid tot een grote internationale speler.

Lees verder
deel via

21 augustus 2018

Visgraatdiagram maken – met gratis sjabloon!

Een visgraatdiagram helpt u het verband tussen oorzaak en gevolg te ontdekken. Download ons gratis sjabloon en start met uw eigen visgraatanalyse!

Lees verder
deel via

26 juli 2018

Lean werken in 4 stappen

Lean werken streeft naar verspillingsvrij werken. Wat is de optimale productie als de processen 24 uur per dag, 7 dagen per week zonder oponthoud door kunnen gaan?

Lees verder
deel via

25 juni 2018

In 4 stappen van verbeterkans naar verbeteractiviteit

Verbeteren begint met het verzamelen van verbeterkansen. Beter gezegd: met het in kaart brengen van verspillingen en het aanwijzen van verbeterkansen.

Lees verder
deel via

17 mei 2018

5 Tips voor de overdracht van de ploegendienst

In fabrieken is de overdracht tussen ploegendiensten aan de orde van de dag. De ochtendploeg wisselt de middagploeg af, iedereen wil snel naar huis of aan de slag.

Lees verder
deel via

30 april 2018

Grootse resultaten na 5000x Speedy Kaizen!

Onlangs was de 5000e Speedy Kaizen van Cierpa een feit. We zijn razend trots op de maar liefst 200 miljoen euro die onze klanten aan jaarlijkse besparingen weten te ontdekken met Speedy Kaizen!

Lees verder
deel via

26 maart 2018

Hoeveel stappen kent uw verbetercyclus?

De onmisbare stappen in uw verbetercyclus zijn helder: Plan – Do – Check – Act. Maar de ene verbetercyclus is eenvoudiger dan de ander.

Lees verder
deel via

30 augustus 2017

We zijn trots op onze support

94% van klanten geeft onze support een voldoende. 25% is zelfs uiterst tevreden.Ons mantra als LEAN fanaten is natuurlijk “always put the customer first”.

Lees verder
deel via

Vraag een online productdemonstratie aan

Wilt u meer weten over een of meer van onze producten? Heeft u vragen over specifieke mogelijkheden? We geven u graag online een demonstratie zodat u ziet hoe onze software uw proces verder helpt. Vul uw contactgegevens in en dan nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

 
 
 
 

Cierpa Kaizen & Cierpa Software
Cierpa Kaizen is een module van Cierpa Software. Onze lean manufacturing software is gebaseerd op 5S audits, Kaizen en OEE en maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Elimineer de verspilling in uw bedrijfsproces en kom tot betere en snellere eindresultaten!

Blog / Features