Blogs
Features

Onze blogs & features over Kaizen

Lees hier onze blogs over uw en ons werkveld! Met interviews, tips, downloads, artikelen en overige relevante informatie over Kaizen. Bij Features ontdekt u welke slimme features onlangs zijn toegevoegd aan onze Kaizen Software. Meer lezen? Neem een kijkje bij alle blogs over Kaizen, OEE, Assessment, 5S audits en LEAN verbeteren!

18 oktober 2021

De kracht van audit software

Audit software is een prachtig middel om je audits beter uitvoerbaar en planbaar te maken. Digitaal auditten scheelt tijd, geeft overzicht, biedt transparantie binnen de organisatie.

Lees verder
deel via

21 september 2021

Consultant Philip Stevenije over de kracht van laagdrempelig verbeteren

Philip Stevenije van PS Advies gelooft in laagdrempelig verbeteren, net als wij. Zijn mensgerichte aanpak en ruime ervaring maken hem perfect gekwalificeerd om als Cierpa Certified Consultant onze klanten te helpen verbeteren!

Lees verder
deel via

22 juni 2021

Hoe bereid je een audit voor?

Bereid jij je audit goed voor? In de praktijk blijkt dat veel bedrijven zich daar niet echt mee bezig houden.

Lees verder
deel via

03 mei 2021

Wat is een bottleneckanalyse?

Een bottleneckanalyse is een manier om je bottleneck te vinden. Vandaaruit kun je je proces verbeteren.

Lees verder
deel via

20 april 2021

Wat is TPM?

TPM staat voor Total Productive Maintenance. Met TPM probeer je optimale condities te creëren voor alle aspecten van de machine en voor iedere levensduurfase.

Lees verder
deel via

15 april 2021

Consultant Theo Schols krijgt organisaties in beweging

  Theo Schols van Brendelson organisatieadviseurs werd onlangs Kaizen Associate! Het grootste voordeel aan Cierpa Kaizen volgens hem?

Lees verder
deel via

08 maart 2021

Vebo & Cierpa Kaizen: de route naar veilig en duurzaam ondernemen

Projectleider Bas Simon gelooft niet in verbeteren om het verbeteren. Verbeteren is pas verbeteren als het je bedrijfsmissie ondersteunt.

Lees verder
deel via

26 januari 2021

De SMED-methode toepassen

De SMED-methode is een waardevolle werkwijze die je helpt de verliezen uit je proces te halen. Je kunt er grootse resultaten mee behalen, tot soms wel 80% meer efficiëntie!

Lees verder
deel via

20 november 2020

Certified Consultant Willem Siebers over verbeteren met Cierpa Software

Cierpa Certified Consultant: Willem Siebers Gecertificeerd voor: Cierpa OEE, Cierpa Kaizen en Cierpa Quality Verbeterconsultant sinds: 2013 Bedrijven: WISI Consultancy en OEE-specialist.nl  “Cierpa Software is ontwikkeld samen met verbeterconsultants. Dat resulteert in software die precies kan wat ik nodig heb.” Wat is jouw rol in het verbeterproces bij klanten?

Lees verder
deel via

20 november 2020

Certified Consultant René Kindervater over verbeteren met Cierpa Software

Cierpa Certified Consultant: René Kindervater Gecertificeerd voor: Cierpa Kaizen Verbeterconsultant sinds: 2004 Bedrijven: KSL Solutions  “Voor een duurzame cultuurverandering moet je iedereen aan boord hebben. Cierpa Software is laagdrempelig in het gebruik en je ziet snel resultaat.

Lees verder
deel via

19 oktober 2020

Lumileds: organisatiebreed verbeteren met de Cierpa Suite

Hoe blijf je staan in een veranderende, veeleisende markt als de automotive branche? Daarop bestaat maar 1 antwoord: continu blijven verbeteren.

Lees verder
deel via

16 juli 2020

RAVO: van Kaizen demo naar grootse besparingen

Omar Bano werkt in Alkmaar aan de continue verbetering bij RAVO, de wereldmarktleider op het gebied van veegmachines. Hij is gestart met een demo van Cierpa Kaizen.

Lees verder
deel via

23 juni 2020

Efficiënt produceren bij Novidon

Voedselverspilling is een groot issue in de foodbranche. Zo ook bij Novidon.

Lees verder
deel via

16 juni 2020

Hoe kan een Kaizen-proces zichzelf financieren?

Het is vaak een drempel om een nieuw verbeterproces te starten. Want het vraagt een investering, zowel in tijd als in kosten.

Lees verder
deel via

09 juni 2020

Makigami maken – met voorbeeld

Makigami is een methode om bedrijfsprocessen gedetailleerd vast te leggen. Het maakt inzichtelijk waar zich verspillingen voordoen en hoe die ontstaan.

Lees verder
deel via

21 april 2020

Kaizen van de maand

Kaizen is een fantastische methode om bottom up te verbeteren. Om met het hele bedrijf de schouders eronder te zetten en op zoek te gaan naar verbeterkansen.

Lees verder
deel via

14 april 2020

Verbeteren volgens Bart van der Linden

Met een brede ervaring bij uiteenlopende bedrijven, mogen we wel zeggen dat Bart van der Linden weet wat verbeteren is. En dat levert een helicopterview met heldere inzichten op.

Lees verder
deel via

03 april 2020

Cierpa webinars

Dirk Jan van Lente geeft handige Cierpa webinars! Voor nieuwe geïnteresseerden dé kans voor een persoonlijke virtuele tour door onze slimme verbetersoftware.

Lees verder
deel via

31 maart 2020

Het belang van Kaizen bij Dawn Foods

Dawn Foods produceert muffins en Amerikaanse koeken voor de levensmiddelenindustrie. HSE-coördinator Sander de Geus richt zich onder andere op het verbeteren van de veiligheid tijdens het productieproces.

Lees verder
deel via

25 maart 2020

Hoe neem je mensen mee in het verbeterproces?

Je wilt verbeteren, maar het kan lastig zijn de mensen mee te krijgen. Waarom is dat?

Lees verder
deel via

14 februari 2020

De kracht van autonoom onderhoud

Autonoom onderhoud of Autonomous Maintenance (AM) is een effectieve methode om het productieproces te verbeteren. Het draagt bij aan het gevoel van eigenaarschap onder medewerkers en versoepelt het productieproces.

Lees verder
deel via

10 februari 2020

Continu verbeteren met KMWE

Hoe zet je de stap van verbeteren naar continu verbeteren? Continuous Improvement Leader Joep Engels werkt bij KMWE aan een cultuuromslag.

Lees verder
deel via

04 februari 2020

Wat is Value Stream Mapping (VSM) – met voorbeeld!

Value Stream Mapping (VSM) is een waardevolle stap in het verbeterproces. Want het laat zien wat in je proces waarde toevoegt.

Lees verder
deel via

21 januari 2020

Een goed verbetervoorstel maken

Een goed verbetervoorstel is de basis van ieder verbetertraject. Met de juiste omschrijving van het probleem ben je een stap dichter bij de oplossing.

Lees verder
deel via

15 januari 2020

CleanLease en gestructureerd verbeteren

CleanLease is gespecialiseerd in het reinigen en verhuren van hoge kwaliteit textiel. Het verbeterproces liep spaak op een overvloed aan verbeterideeën en het ontbreken van inzicht in de meerwaarde ervan.

Lees verder
deel via

18 december 2019

Arbeidsongevalvrij werken bij Purmo Group

Purmo Group Belgium NV produceert verwarmingsoplossingen. Jaarlijks rollen er circa 600.000 radiatoren op maat uit de fabriek.

Lees verder
deel via

10 december 2019

De som van verbeteren met Cierpa Suite

De Cierpa Suite bestaat uit 5 verbetermodules, waarmee u los van elkaar al effectief verspillingen kunt elimineren en prachtige resultaten kunt boeken. Maar wat gebeurt er als alle modules gaan samenwerken?

Lees verder
deel via

27 november 2019

Kanban in de fabriek

Kanban is een slimme voorraadmethode die in uiteenlopende bedrijven wordt toegepast. Wat is het en hoe werkt kanban in een fabriek?

Lees verder
deel via

03 oktober 2019

Succes met Kaizen

Veel bedrijven willen verbeteren, maar weten niet hoe. Kaizen is een uiterst doeltreffende methode om een succesvolle verbetercultuur te realiseren.

Lees verder
deel via

24 juli 2019

Een digitaal whiteboard inzetten bij het verbeterproces

Een digitaal whiteboard is een nieuwe manier om het verbeterproces te ondersteunen. Wat zijn de voordelen ervan ten opzichte van een traditioneel whiteboard?

Lees verder
deel via

20 mei 2019

Proces verbeteren in 9 stappen

Proces verbeteren is aan de orde van de dag in uiteenlopende branches en organisaties. Verbetermethodes als LEAN, Agile en Six Sigma helpen je continu verbeteren in de maakindustrie, de logistiek, de bouw en vele andere bedrijfstakken.

Lees verder
deel via

11 april 2019

PREVIEW: digitale whiteboards

Benieuwd hoe onze software tot stand komt? Kijk mee met de eerste designschetsen van onze digitale whiteboards, waarmee je straks digitaal met simpele notities kunt werken!

Lees verder
deel via

11 april 2019

5 Tips voor verbeteren in een decentrale organisatie

Een decentrale organisatie bestaat doorgaans uit kleine, zelfstandige eilandjes. Hoe kun je dan gezamenlijk verbeteren?

Lees verder
deel via

07 februari 2019

5 jaar Cierpa! Een interview

Cierpa Software bestaat 5 jaar! Oprichters Mathieu van Loon en Dirk Jan van Lente blikken terug op de begintijd en delen hun toekomstdromen.

Lees verder
deel via

06 februari 2019

Ondersteuning doorlooptijden in Kaizen

Bij Cierpa hebben we onze eigen software in gebruik. Alleen zo kunnen we echt uw ervaring als gebruiker begrijpen en delen: als we weten waar u tegenaan loopt, kunnen we de software beter op uw wensen laten aansluiten!

Lees verder
deel via

14 januari 2019

Wat is LEAN Software?

LEAN software speelt een grote rol bij veel bedrijven. Wat doet LEAN software eigenlijk precies en hoe helpt het jouw bedrijf in het verbeterproces?

Lees verder
deel via

17 december 2018

Verbeteren in de praktijk: Fred Waij

Fred Waij is een man van de praktijk. Met 25 jaar ervaring in operationele functies bij Heineken en MSD, weet hij precies hoe je verbeteren op de werkvloer voor elkaar krijgt.

Lees verder
deel via

23 oktober 2018

5 Vragen aan je verbeterconsultant

Een externe verbeterconsultant kan jouw verbetertraject begeleiden en zo een grote bijdrage aan jullie succes leveren. Maar hoe kies je de juiste consultant?

Lees verder
deel via

23 oktober 2018

7 Tips om efficiënt te werken met de Kaizen actielijst

De actielijst van Cierpa Kaizen brengt alle verbeterpunten binnen de organisatie in kaart. Met een helder overzicht monitor je de voortgang.

Lees verder
deel via

19 oktober 2018

Tips van de verbeterconsultant: Peter Santegoeds

Verbeterconsultants zijn de spin in het web binnen verbetertrajecten. Wij vroegen ervaren verbeteraars iets van hun kennis te delen.

Lees verder
deel via

09 oktober 2018

Welke verbetersoftware past bij jouw bedrijf?

Wie start met continu verbeteren doet dit vaak eerst op papier, whiteboards of in Excel. Of je begint helemaal niet, omdat je niet weet hoe je het moet aanpakken.

Lees verder
deel via

21 augustus 2018

Succesvol verbeteren in de praktijk: Zeelandia

HACCP en kwaliteitsborging zijn key als je grondstoffen voor brood en banket levert. Zeelandia verbeterde haar productieproces met Cierpa Kaizen - maar waarom zou je daar stoppen?

Lees verder
deel via

21 augustus 2018

Visgraatdiagram maken – met gratis sjabloon!

Een visgraatdiagram helpt je het verband tussen oorzaak en gevolg te ontdekken. Download ons gratis sjabloon en start met je eigen visgraatanalyse!

Lees verder
deel via

26 juli 2018

LEAN werken in 4 stappen

LEAN werken streeft naar verspillingsvrij werken. Wat is de optimale productie als de processen 24 uur per dag, 7 dagen per week zonder oponthoud door kunnen gaan?

Lees verder
deel via

26 juni 2018

Cierpa vs Excel

Cierpa Software versus Excel: wat zijn de verschillen en waarom zou Cierpa Software beter zijn? Wie begint met continu verbeteren, begint meestal in Excel.

Lees verder
deel via

25 juni 2018

In 4 stappen van verbeterkans naar verbeteractiviteit

Verbeteren begint met het verzamelen van verbeterkansen. Beter gezegd: met het in kaart brengen van verspillingen en het aanwijzen van verbeterkansen.

Lees verder
deel via

17 mei 2018

5 Tips voor de overdracht van de ploegendienst

In fabrieken is de overdracht tussen ploegendiensten aan de orde van de dag. De ochtendploeg wisselt de middagploeg af, iedereen wil snel naar huis of aan de slag.

Lees verder
deel via

30 april 2018

Grootse resultaten na 5000x Speedy Kaizen!

Onlangs was de 5000e Speedy Kaizen van Cierpa een feit. We zijn razend trots op de maar liefst 200 miljoen euro die onze klanten aan jaarlijkse besparingen weten te ontdekken met Speedy Kaizen!

Lees verder
deel via

26 maart 2018

Hoeveel stappen kent jouw verbetercyclus?

De onmisbare stappen in een verbetercyclus zijn helder: Plan – Do – Check – Act. Maar de ene verbetercyclus is eenvoudiger dan de ander.

Lees verder
deel via

01 februari 2018

Peter Santegoeds over het gebruik van Cierpa Software

Verbeterconsultant Peter Santegoeds werkt al jaren met veel plezier én resultaat met Cierpa Software. “Het unieke aan Cierpa Software is de eenvoud, het gebruiksgemak.

Lees verder
deel via

30 augustus 2017

We zijn trots op onze support

94% van klanten geeft onze support een voldoende. 25% is zelfs uiterst tevreden.Ons mantra als LEAN fanaten is natuurlijk “always put the customer first”.

Lees verder
deel via

Vraag een online productdemonstratie aan

Wilt u meer weten over een of meer van onze producten? Heeft u vragen over specifieke mogelijkheden? We geven u graag online een demonstratie zodat u ziet hoe onze software uw proces verder helpt. Vul uw contactgegevens in en dan nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.

 
 
 
 

Cierpa Kaizen & Cierpa Software
Cierpa Kaizen is een module van Cierpa Software. Onze lean manufacturing software is gebaseerd op 5S audits, Kaizen en OEE en maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Elimineer de verspilling in uw bedrijfsproces en kom tot betere en snellere eindresultaten!

Blog / Features