Welke verbetersoftware past bij uw bedrijf?

U bent al bezig met continu proces verbeteren maar doet dit nog volledig op papier, whiteboards of in Excel. Of u bent nog niet begonnen maar denkt wel na over continu verbeteren. U ziet op tegen het kiezen en invoeren van de juiste verbetersoftware. Welke verbetersoftware past bij uw bedrijf? Eerst wilt u weten: wat is de investering, hoe ingewikkeld is het en wat levert het op?

Voor u zetten we op een rijtje welke verbetersoftware Cierpa aanbiedt en wat deze software voor u kan betekenen. Zodat u kunt bepalen welke verbetersoftware het beste bij uw bedrijf past.

welke verbetersoftware cierpa

Over Cierpa

Cierpa werd in 2005 opgericht door een lean consultancy bureau, dat zich richtte op het opstarten van verbeterprocessen bij andere bedrijven. Wij weten dus als geen ander wat er komt kijken bij dit proces! Cierpa helpt sindsdien productiebedrijven binnen en buiten Nederland naar de top. Met gebruikersvriendelijke software maakt Cierpa verbeteringen en verspillingen inzichtelijk binnen het productieproces, waardoor ieder bedrijf zelf sneller kan verbeteren.

Verbetersoftware van Cierpa

Cierpa werkt met softwaremodules, die zowel samen als los van elkaar te gebruiken zijn. Vaak starten bedrijven met 1 of 2 softwaremodules en later breiden ze dit uit. De modules kunnen web-based maar ook on-site gehost worden. De verbetersoftware van Cierpa kan eenvoudig ingericht worden naar uw specifieke proces. Verbeterconsultants kunnen daarbij van grote waarde zijn, daarom adviseren wij u graag vanuit ons netwerk over de juiste consultants. De verbetersoftware van Cierpa bestaat uit

5 modules:

1. Cierpa Kaizen

In eerste instantie is Cierpa Kaizen een simpele takenlijst, gericht op Kaizens Plan-Do-Check-Act. Perfect om de kaizen werkwijze binnen een bedrijf te ondersteunen en om u te richten op kleine (snelle) verbeteringen. In tweede instantie is Cierpa Kaizen echter een multidisciplinair verbeterinstrument, waarmee u als bedrijf over de hele breedte in hoog tempo kunt groeien en verbeteren. Daarnaast kan Cierpa Kaizen ingezet worden tijdens 5S en 5s audits, wat over het algemeen vele kleine verbeteracties oplevert met een gezamenlijk groot verbeterpotentieel.

2. Cierpa OEE

Cierpa OEE laat zien waar de bottleneck binnen uw productie zit en hoe de verspillingen daar ontstaan. De beste start voor OEE ligt – opvallend genoeg – op papier. Met een ouderwetse kruisjeskaart in de hand creëert u gevoel voor OEE binnen het productieteam (download uw OEE kruisjeskaart). U voert de gegevens in in de software - en uw eerste OEE-data zijn een feit. Na enkele weken, als iedereen het OEE-proces aanvoelt, kunt u opschuiven naar een digitale kruisjeskaart, dat scheelt invoertijd. Tot slot kunt u kiezen voor sensoren in de bottleneck, waarbij u realtime OEE-data ontvangt. De meet- en analysemodule van Cierpa OEE zet alle data om in heldere verbeterinzichten.

3. Cierpa Competence

Cierpa Competence is gericht op het standaardiseren van verbeteringen. Meestal gebeurt dat als volgt: signaleren van een terugkerend verlies, een manier zoeken om dit te voorkomen en deze manier noteren als nieuwe standaard. Met Cierpa Competence kunt u nieuwe standaarden creëren, verspreiden binnen het bedrijf en opnemen in uw trainingsprogramma. Sommige bedrijven wachten juist met de Competence omdat de eerste verbeteringen relatief klein kunnen zijn; andere bedrijven hebben juist grote behoefte aan het direct trainen van hun medewerkers.

4. Cierpa Assessment

Assessment

Cierpa Assessment biedt overzicht in uw audits en assessments. U vult eenvoudig digitaal de assessment in en eventuele verbeterpunten kunnen direct door naar Cierpa Kaizen. Dankzij de aansprekende grafieken en weergaves is voor iedereen direct duidelijk wat er beter kan en wat de progressie is. Cierpa Assessment is standaard uitgerust met een 5s audit checklist en ondersteunt ook uw eigen vragenlijsten.

5. Cierpa Quality

Quality

Cierpa Quality is een verlengstuk van Cierpa OEE. Met deze module kunt u digitaal kwaliteitscontroles uitvoeren inclusief tracking & tracing van materiaal. U krijgt inzicht in uw materiaalbalans en heeft grip op de kwaliteit van uw productie. Zo maken uw kwaliteitscontroles voortaan onderdeel uit van uw verbetercultuur.

Welke verbetersoftware in welke situatie?

De Cierpa Software modules tillen gezamenlijk én los van elkaar de verbetercultuur binnen uw organisatie naar een volgend niveau. Zo kunt u verspillingen terugbrengen, de kwaliteit borgen en grote besparingen realiseren. In de tabel ziet u een overzicht welke pijnpunten u kunt aanpakken met de Cierpa verbetersoftware (klik op de foto om te vergroten).

De kosten van Cierpa Software

Naast de keuze welke verbetersoftware het beste voor uw bedrijf het beste werkt, spelen kosten en opbrengsten een belangrijke rol. Onze prijslijst geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Wanneer u meerdere softwaremodules aanschaft, dalen de prijzen. Wij bieden u ook graag een gratis proefperiode aan. Eenmaal in bedrijf kunt u met onze verbetersoftware grote besparingen verwachten! Wilt u een gratis online demo? Neem dan contact met ons op!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

Welke verbetersoftware past bij uw bedrijf?