8 Slimme tips voor uw OEE-rapportage

Cierpa OEE geeft u overzicht in het productieproces. Waar liggen de verspillingen en waarom produceert u niet maximaal? Met deze 8 Slimme tips voor uw OEE-rapportage kunt u de verslaglegging van Cierpa OEE nog beter afstemmen op uw wensen.

Tip 1: Uitsnijden van een periode

Een bepaalde dag van de week, een bepaald tijdstip op de dag: met uitsnijden kunt u de rapportages helemaal naar wens weergeven. Handig om bijvoorbeeld overwerken in avonden of weekenden in kaart te brengen.

Tip 2: Maak gebruik van de vaste schermindeling

De indeling van de rapportages is binnen onze softwareproducten op dezelfde manier ingedeeld. Links kiest u wat u wilt laten zien (machine, datum), in het midden verschijnt het rapport, rechts kunt u de weergave van het rapport wijzigen. Dat maakt het eenvoudig om een nieuwe rapportage op te zetten.

Tip 3: Werk met de toplijn

De toplijn is handig wanneer u trends wilt opsporen. Hoe vaak is er een storing en hoe vaak komt deze terug nadat hij is opgelost? Zo kunt u in kaart brengen of een oplossing echt een oplossing was of niet. Onderstaand ziet u in de eerste afbeelding in de toplijn stilstand van een ombouw. In de tweede afbeelding is te zien dat de stilstand twee keer voorkomt maar na het doorvoeren van een verbeteridee niet meer. Dit geeft aan dat de stilstand opgelost is.

De toplijn stelt u hier in:

Tip 4: Maak een selectie per product

Als u bepaalde producten heeft die extra aandacht nodig hebben, kunt u deze met het menu rechtsonderin aanvinken. Op deze manier past u de x-as van de grafiek aan, zodat hij niet per datum wordt weergegeven maar per product. Dat geeft u een mooi overzicht van OEE per product.

Tip 5: Maak een selectie per machine, order, ploeg etc.

Met het menu linksboven kunt u kiezen tussen machines om de gegevens van de gekozen machine te analyseren. Maar u kunt ook kiezen uit machinegroepen, producten, klanten, orders, ploegen, medewerkers of diensten. Zo is het mogelijk inhoudelijke data aan te passen. Denk aan een filter waarbij je alleen de gegevens toont van de geselecteerde machines.

Tip 6: Gebruik rapportagesets

Stel: u heeft voor een bepaald overleg altijd de staafgrafiek en paretografiek van de dag ervoor nodig. Dan is het slim om daarvoor een rapportageset aan te maken. Maak een template van de veelgebruikte rapportages zodat u voortaan met een druk op de knop het juiste overzicht hebt.

Tip 7: Selecteer meerdere items

Linksboven kunt u meerdere items selecteren door het vinkje aan te zetten. Heel handig in combinatie met tip 5: u kunt zo data filteren op machines en producten.

Tip 8: Exporteer naar andere programma's

Wilt u uw rapportage verwerken in een ander programma? Dat kan! U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de knop Excel export rechtsboven bij de staafgrafiek. Wanneer u aansluiting zoekt met een ander programma dan kunt u dit altijd aangeven bij de Cierpa support en dan maken we graag speciale rapportages voor u.

En dat zijn onze 8 Slimme tips voor uw OEE-rapportage. Heeft u tips, aanvullende ideeën of vragen? Laat het ons weten!

Nog niet bekend met Cierpa OEE?

De OEE-software van Cierpa geeft direct inzicht in verspilling in het productieproces – en toont meteen de achterliggende reden ervan. Waarom wordt er niet maximaal geproduceerd? Cierpa OEE bundelt handmatige, digitale of real-time verzamelde gegevens en zet ze om in inzichten. En met die inzichten kunt u direct al 3-5% outputverbetering verwachten!

Cierpa OEE in 3 minuten

Thumbnail
Cierpa OEE in 3 minuten

NAAR CIERPA OEE

Meer over Cierpa OEE in uw bedrijf

Benieuwd wat Cierpa OEE voor u zou kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee! Neem contact op voor gratis advies of een demo.

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

8 Slimme tips voor uw OEE-rapportage