7 Tips om efficiënt te werken met de Kaizen actielijst

De actielijst van Cierpa Kaizen brengt alle verbeterpunten binnen de organisatie in kaart. Met een helder overzicht kunt u de voortgang monitoren. Maar haalt u alles uit de lijst wat erin zit?  Bekijk onze 7 Tips om efficiënt te werken met de Kaizen actielijst!

Tip 1: Groepeer op fase en prioriteit

In de horizontale balk bovenin is het mogelijk om middels de button Fase / Nummer te groeperen op diverse elementen. Fase en prioriteit zijn mooie manieren om inzicht te krijgen in de voortgang van alle verbeterpunten: waar staan we nu en wat moet als eerste opgepakt worden?

Tip 2: Hang labels aan acties

Wilt u nog verder groeperen? Hang dan labels aan uw acties. Uiterst rechts van uw taak vindt u de kolom Labels. Via Toekennen selecteert u een passend label. Middels de Actiefilters in de verticale balk aan de linkerzijde kunt u vervolgens filteren op een bepaald label.

Tip 3: Meer focus in uw scherm

Wilt u meer focus in het scherm, door alleen de kolommen te tonen die relevant zijn voor u? Dat kan. De icoontjes rechtsbovenin (tekstwolkje, mensen, foto, euroteken en vlag) kunt u aan of uit zetten. Zo beperkt u de kolommen die getoond worden tot de kolommen die voor u relevant zijn.

Ook kunt u rechts daarvan kiezen voor overgave van een lijst regels, beknopt overzicht van de acties in een lijst of een uitgebreide weergave per actie.

Tip 4: Deel uw snelfilters

Als u actiefilters in de verticale balk aan de linkerzijde instelt en wilt bewaren, geeft u de filterselectie een naam in het vak Snelfilters. Handig om makkelijk bij de relevante selectie te komen.

Maar wist u dat u dit filter ook kunt delen met anderen? Zo kunt u anderen inzicht geven over een bepaald project of een bepaalde periode, of het beheer over bepaalde taken delen.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

- delen. Druk op het tandwiel naast het betreffende filter. Selecteer de optie delen en selecteer een naam. De andere persoon kan nu deze snelfilter inzien.

- kopiëren. Druk op het tandwiel naast het betreffende filter. Selecteer de optie kopiëren en selecteer een naam. De andere persoon kan nu deze snelfilter niet alleen inzien maar hem ook bewerken.

Tip 5: Voeg opmerkingen toe

Onlangs is het veld Opmerkingen toegevoegd aan de actielijst. Handig voor aantekeningen, aanwijzingen en andere opmerkingen die u kunnen helpen gedurende de uitvoering van de taak.

Tip 6: Koppel de urenregistratie aan een actie

Het is mogelijk om verschillende urenregistratiesystemen te koppelen aan een actie. U kunt de tijdregistratie starten vanuit Cierpa Kaizen en weer uitzetten in het urenregistratiesysteem. Zo klopt de urenregistratie per klant of project meteen.

Tip 7: Vraag indien nodig extra velden aan

Het is mogelijk om extra velden toe te voegen aan een actie. Misschien is het voor u van belang om bij te houden hoeveel mensen betrokken zijn, wat het volgnummer is, of een meting is uitgevoerd of misschien wel wat de weersomstandigheden zijn. In dat geval kunnen wij uw Kaizenlijst voorzien van een extra actieveld. Neem contact op met Cierpa Support en we regelen het voor u! 

En dat zijn onze 7 tips om efficiënter te werken met de Kaizen actielijst. Heeft u meer tips of aanvullende ideeën? Neem dan contact met ons op, wij horen het graag!

Nog niet bekend met Cierpa Kaizen?

Cierpa Kaizen geeft een overzicht van de doelstelling, de uitvoering en de rollen die worden toegewezen voor ieder verbeterpunt. Met voortgangsgrafieken, visuele statuscodering (de bekende ‘PDCA bolletjes’) en gemiddelde doorlooptijden wordt zelfstandig verbeteren echt zichtbaar gemaakt.

De voordelen

  • Een PDCA bolletje in plaats van een tekstuele actielijst
  • Kant-en-klare prints voor whiteboardoverleg
  • Grip op grote volumes aan ideeën dankzij overzicht én detail
  • Combineert verbeteracties met verbeterteams die door het project heen bewegen
  • Handig naslagwerk van best practices en richtlijnen
  • Impact in euro’s zichtbaar
  • Verfijnd rechtenmodel, inclusief de scheiding intern/extern

Cierpa Kaizen in 3 minuten

Thumbnail

NAAR CIERPA KAIZEN

Meer over Cierpa Kaizen in uw bedrijf

Benieuwd wat Cierpa Kaizen voor u zou kunnen betekenen? Wij denken graag met u mee! Neem contact op voor vrijblijvend advies of een online demonstratie!

deel via

Cierpa Software maakt continu verbeteren bereikbaar voor iedere organisatie. Lean manufacturing scherpt het arbeidsproces op de werkvloer dusdanig aan dat u tot betere en snellere eindresultaten komt en verspilling in het bedrijfsproces ultiem wordt teruggedrongen. Met onze lean software voor bedrijven stuurt u dit voortdurende proces eenvoudig en snel zelf aan. Waar gewenst met ondersteuning van een van onze verbeterconsultants.

Technieken en methodes zoals 5S audit, Kaizen, OEE en het overkoepelende lean gedachtengoed staan aan de basis van onze software suite. Met Cierpa OEE, Cierpa Kaizen, Cierpa Quality, Cierpa Competence en Cierpa Assessment maakt Cierpa Software sneller verbeteren haalbaar voor ieder bedrijfsproces.

Blijf op de hoogte van nieuwe features, succesverhalen, tips & tricks
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (verschijnt ±6 keer per jaar)

7 Tips om efficiënt te werken met de Kaizen actielijst